180412

Påminnelse Damernas vårmöte den 18 april

Nu strömmar anmälningarna in så se till att säkra din plats – sista anmälningsdag idag den 12 april!

Nästa vecka peggar vi upp för årets första onsdagstävling med efterföljande Vårmöte. Nedan finns info om anmälan samt pris och betalning för Vårmötet.

OBS! Om du både spelar golftävlingen och är med på kvällen behöver du anmäla dig till båda.

Golfen; 9 hål scramble med shotgun kl 16.30:  du anmäler dig på www.golf.se – anmälan som vanligt senast måndag kl 15, startavgift 60 kr.

Vårmötet börjar så snart vi har spelat färdigt – halv 7 /sju-tiden…

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor

Anmälan till Anki senast den 12 april.  annchristin.lindberg@gmail.com

Betalning för vårmötesbuffé

För att minska köbildningen på kvällen ber vi att du swishar till Tímea på nummer 1234588034;
priser enligt nedan;

Buffé 170 kr

Vin 69 kr

Mat+vin 230 kr

Mat+Loka/lättöl 197 kr

Mat+alkoholfri öl 209 kr

Mat+öl Eriksberg 50 cl 229 kr

Glöm inte att skriva VÅRMÖTE och DITT NAMN då du swishar så att Tímea tydligt kan se vad som är vad, vem som är vem och vem som vill ha vad.

Vi kommer även under resten av säsongen att i största möjliga utsträckning swisha i förväg för att underlätta och snabba upp. Så lägg upp numret som en favorit in din swish.

Ta chansen till en runda på Open-banan under helgen så att du är i högform på onsdag – fina priser utlovas!

(Missa heller inte att vara med och städa våra fina banor på lördag kl 10 -trevligt och välbehövligt)

Nu peggar vi upp! / Hanna, Christina, Marianne, Ninnie, Anki, Eva

 

180330

Varmt varmt välkommen till vårmöte den 18 april!

Nu är det äntligen vår och dags för golf utomhus och vårmöte. Nu ska vi spela – tävla – och umgås!

Så ta dig igenom detta lite långa mejl för här förklaras en del om hur vi i Damkommittén har tänkt kring saker och ting!

Vi börjar med vårmötet den 18 april!

Shotgun klockan 16.30 (var gärna på plats 16.00) i lottade 3-mannalag – anmälan på www.golf.se

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor (vi kommer att kunna betala med swish – återkommer om detta)

Anmälan till Anki senast den 12 april. annchristin.lindberg@gmail.com

Information och sedan modevisning – Sponsor: Nellbecks

Lite om den kommande säsongen

Våra övergripande mål är att spela snabbt och spela ruskigt bra – och ha roligt!

Vi vill att både du som gillar att tävla och du som mest spelar för att det är trevligt ska trivas lika bra. Därför behöver vi alla hjälpas åt med en del saker;

- Spela i ett effektivt tempo; Sätt din bag åt det håll du ska gå efter green redan från början, Skriv och räkna när du gått av green. Vi kommer enbart att spela slag- och slaggolf
så vi kommer inte att behöva räkna poäng ute på banan.

- Rätt handicap: Alla i bollen hjälps åt att påminna varandra att handicapkorten alltid justeras efter spel 

på SP 54 – det blir roligare om alla har rätt handicap. På de övriga banorna sker ju justeringen automatiskt. Du som har spelat veterangolf, helgtävling eller bara en föranmäld sällskapsrunda innan onsdag – kom ihåg att uppdatera ditt handicap så snabbt som möjligt och senast innan du startar. Även om det inte blir någon ändring av handicap så ska scoren registreras. Vi vill tävla på rättvisa villkor. Även i år gäller att du måste ha 4 registrerade ronder för att få lov att ta emot pris (på Vårmötet går vi igenom precis hur det fungerar för både de långa och den korta banan).

- Jämnstora klasser kommer vi nog inte att få men vi har justerat klassgränserna något så att det blir lite jämnare. (Det enklaste hade kanske varit en klass och att låta handicapsystemet göra jobbet men så blir det inte nu 😊).

- Starta så tidigt du kan – För att alla som jobbar ska ha en möjlighet att vara med är det viktigt att du som kan spela tidigare på dagen gör det. Vi utgår ifrån sista start och fyller på bakifrån för att det ska bli så sen start som möjligt för de sista.

- Puttävlingen är på alla tävlingar utom Open 62 (det blir krångligt att putta vid byte av bana).

- Ambitionen är att alla bollar i en tävling ska ha ungefär samma sammanlagda handicap. Störst ansvar för ordning och reda läggs på den med lägst handicap men alla är självklart ansvariga för att allt går fort, smidigt och trevligt till.

- Under en säsong genomför vi 23 stycken tävlingar – har mer än 1000 starter – och har massor av fina priser. Allt detta är möjligt tack vare grymma tävlingsledare – underbara kontaktpersoner som sponsorerna gillar – samt förstås sponsorerna själva. Låt oss hjälpas åt så att det är så smidigt och lätt för alla att utföra det här ideella arbetet som vi alla har så stor glädje av.

Mina personliga mål för säsongen är;

 • Sänka alla puttarna (max 2-putt)
 • Sänka handicapet
 • Slå långt och rakt
 • Spela massor av golf med nya trevliga golfare och ha sanslöst roligt!

Vilka mål har du?

Varmt varmt välkommen till en härlig säsong (och i år har vi beställt extra bra väder på onsdagar)!

Hälsningar Hanna, Eva, Christina, Ninnie, Anki, Marianne

Damkommittén

PS Detta brev går till alla damer i Särö golfklubb. Om du inte önskar mejl från Damkommittén i fortsättningen så svara på det här och säg till så tar vi bort ditt namn.

PPS Jag ser att vissa damer på klubben inte har anmält någon mejladress till klubben – om du känner någon så påminn dem.

 

 

 

171215

Hej alla härliga golfdamer i Särö Golf Club!

Jag vill börja med att hälsa dig som är ny medlem under 2017 ett alldeles extra varmt välkommen. Varje onsdag från vår till höst är vi många damer som spelar golf tillsammans – och samlas på kvällen för samvaro, prisutdelningar, och om man önskar, mat och dryck. Om du inte redan har varit med så ser vi fram emot att få träffa dig i vår.

Just nu jobbar damkommittén för fullt. Vi och andra kontaktpersoner pratar med alla nya och gamla sponsorer för att vi även nästa år ska få träffa spännande företag och få fina prisbord. Tack alla kontaktpersoner som nu ligger i med detta, samtidigt som vi njuter av Lucia och förberedelser för kommande helger. Vi har som vanligt gott om generösa sponsorer, och om det skulle vara så att någon ytterligare sponsor vill ansluta är de förstås välkomna att höra av sig för ytterligare information om vad det innebär. En fin chans att visa upp sig och sitt företag.

Vi har också börjat planera vilka tävlingar/sponsorer som ska ligga när. Ett härligt pussel där vi delar med oss av resultatet så snart det är klart. Boka redan nu in;

den 18 april 2018  Vårmöte med 9 håls tävling och modevisning

den 3 oktober 2018  Höstmöte

På varje tävling har vi minst två fantastiska tävlingsledare. För att ge alla ute på banan den bästa service – och ge tävlingsledarna möjlighet att själva spela vill vi gärna ha fler tävlingsledare. Ett bra sätt att se lite av ”jobbet bakom” men framför allt att få möjlighet att träffa och prata med ”gamla” och nya golfvänner. Om du är alldeles ny så blir du placerad tillsammans med någon eller några som ha varit med förut. Ta chansen och involvera dig lite mer. Mejla Eva Dunert på eva.dunert@gmail.com för att anmäla dig som tävlingsledare eller ställa frågor.

Du som har Facebook kan ansluta till vår grupp Damgolfen Särö Golf Club. Det är en grupp för medlemmar där vi delar glada tillrop och fina bilder.

OBS! Det här mejlet går till alla damer i klubben. Du som inte önskar mejl från Damkommittén – säg till så tar vi bort din mejladress.

Just nu är det vintersäsong och några vilar sig i form, några spelar i simulatorn, en del åker till varmare breddgrader och andra kör promenader och mental träning. Oavsett hur du gör så önskar Damkommittén dig en härlig vinter!

Varma golfhälsningar Hanna
hanna@hplymouthutveckling.se, 0727-30 42 42

PS En av våra helsponsorer – Func Factory – har en pop-up butik nu innan jul. En bra chans att köpa julklappar till sig själv och andra. Se bifogad fil för detaljer.

PPS Allt roligt vi gör tillsammans under säsongen görs med hjälp av ideella krafter. Ta chansen att lära känna fler och ha ännu roligare med din golf. Hör av dig och berätta vad du vill bidra med!

Damkommittén med våra huvudsakliga uppgifter – kontaktinfo finns på hemsidan

Hanna Plymouth – ordförande

Christina Carlquist – sekreterare, tävlingspärmar

Eva Dunert – tävlingar, tävlingsledare

Ann-Christin Lindberg – tävlingar, eventansvarig, krogen

Marianne Orrelid Carlberg – sponsoransvarig

Ninnie Fjelkegård – tävlingspärmar, nya sponsorer

Bidrar och är ej på bild
Eva Aurell (ekonomi)
Ingela Malmberg (hemsidan + foto)

 

171007

Hej alla goa golfdamer!

I onsdags firade vi ju att säsongen är till ända med vårt tradionella höstmöte. Det blev en härlig kväll med god mat, underhållning (tack Annelott:-), prisutdelningar i alla dess former och härlig samvaro. Vi var 53 stycken och jag tror att ni som var där upplevde som jag, att det var mycket värme och goa skratt. Ludde kom även förbi och pratade lite om bl.a range-cup i höst.

Några från DK lämnar sitt uppdrag och jag är en av dem. Hanna Plymouth valdes som ny ordförande i damkommitten. Marianne Capocci och Ragna Hedbom lämnar också och i deras ställe valdes Eva Dunert och Ninni Fjelkegård.

I valberedningen så avtackades Marianne Börjesson och Gunilla Borg av.

Nya i valberedningen är Britten Sjöstedt och Ulla Sahlin. Lilian Bergström är kvar även nästa år.

Resultat och härliga bilder finns att hitta på vår hemsida. 

En blick i backspegeln från säsongen som har gått är bl.a.

 • ETH, exakt tävlingshandicap. Obligatoriskt för att få ta del av prisbord. Detta har ni skött med glans!! Fortsätt att registrera er och spela HCP rundor.-)
 • Ladies Invitation OP62, tyvärr även i år i regn men trots det en härlig dag med glada damer från olika klubbar.
 • Nya helsponsorer: Dughult of Sweden, Nordstans Guld, Hing Organic och Modestugan i Åsa.
 • DK:s "mission" i år var att förmedla "effektivare spel"(speltempo). Detta för att bl.a. kunna senarelägga starten på em och på så sätt nå fler spelare.Detta har blivit bra, som mätinstrument så har vi spelat 18 hål på SP54 på 3 timmar. Bra jobbat alla!! Vi fortsätter även nästa år😉
 • Vi har fortsatt med "lottade" bollar och förhoppningsvis har ni lärt känna någon till av damerna lite mer. Vi utövar en individuell sport men som måste utövas tillsammans med andra i tävlingssammanhang. Några har synpunkter på vem man vill spela med eller inte vill spela med och det kan man i sällskapsspel. Vi vill ju tävla, dock har vi alla olika fokus och målsättning med vårt deltagande, men gemensamt är ju att ha trevligt och umgås.
 • Vi har haft många engagerade tävlingsledare och "kaffe-gummor". Stort tack till er!
 • Tyvärr har det varit generellt tråkigt väder, regn och blåst. Vi konstaterade att vi inte haft prisutdelning utomhus iår-(.

Ja det finns mycket att lyfta fram från säsongen som har gått, som jag upplevt gått väldigt fort(som vanligt).

 Nu fortsätter de som vill att spela på onsdagar 9.30. Samling på SP54. Medtag 20:-. 

Inför 2018 behöver vi fler tävlingsledare. Ni som har varit i år, hoppas vi på även nästa år. Alla som vill och kan är välkomna på tävlingsledarträff på krogen torsdag 19/10, kl.18.00. Anmälan till Ragna, på mail ragna.hedbom@gmail.com.

Jag vill här och nu, så här i ett sista mail som avgående ordförande i damkommitten, att tacka er alla som jobbar ideellt och som gör att Onsdagsverksamheten fungerar. Ni är fantastiska💖.

STORT tack till er🌷!! 

Vill också passa på att ge alla damer en stor och härlig höstkram🍁. Det har varit ett härligt och utmanande jobb att fått lov att vara ordförande för er😍.

Tack för ert förtroende.
Vi ses! Ann-Sofi

 

171004

Hej alla!

Så var det dags igen för årets avslutning, höstmötet! I morgon träffas vi på Särö gästgiveri för att runda av damernas säsong. Vi öppnar dörrarna 18.30 och det är ingen idé att komma tidigare, personalen behöver den tiden för att förbereda sig.

Alla betalar på plats, gärna kontanter 170:- för maten. Dryck tillkommer.

De som vill fortsätta att spela tillsammans kommer till SP54 onsdagar 9.30. Ta med en 20:- sedel. Vi kör så länge det går och viljan finns.

Frida vill meddela att den 21 oktober på galan på Särögården så kommer följande artister att medverka: Ulrik Munther, Anna Werner med dansare och Kadir (stå upp komiker)

Hoppas att vi ses i morgon på höstmötet!!

Kram Ann-Sofi 

 

170905

Hej alla damer!

Här kommer en liten hösthälsning, fast här är det inte höst, från ett varmt Hua Hin🔆. Efter att ha jobbat hela sommaren så bar det av till värmen i två veckor. Och värme, det är det verkligen. Har lyckats att spela 3 rundor golf hittills på olika vackra banor, har en runda i morgon kvar. Fördelen med att åka hit på sensommaren är att det är väldigt lite folk, det är väldigt grönt beroende på att det kommer en och annan skur emellanåt och att det är väldigt billigt att spela golf. Ett tips till alla er som bara tror att man kan åka till Thailand på vintern😉.

Fast det är tråkigt att säga det, så är vi inne i den sista damgolf-månaden för den här säsongen. Fattar inte vart tiden tar vägen. Men vi hoppas på att det blir bra golfväder även i Oktober så de som vill och känner för det fortsätter att spela på Onsdagarnas förmiddagar även efter den 27/9.

På Onsdag spelas SOHOCHO på SP 54, där ni alla fått en inbjudan via mejl att ni kan ta med en väninna eller gubbe :-) på kvällen där det blir visning och försäljning av smycken och toppar. Veckan därpå kommer SEBAGO tillbaka och vi spelar OP62, hoppas på att vädret blir bättre i år, ni som var med kommer ihåg att det var ösregn och eftermiddagens tävling blåstes av 📢. Vecka 38 har vi Premieslaget på SO70 där Nordea sponsrar och sist men inte minst kommer Hemköp Kullavik på SP54 tillbaka med Höstkorgen den 27/9. Vi har några godbitar kvar att kämpa om. Höstmötet är Ons 4/10 och det kommer en separat inbjudan.

Alla ni underbara damer som ställt upp för oss alla och varit tävlingsledare under året, ni missar väl inte att delta i funktionärsgolfen. Jag har inget datum här och nu men ni kan själva ta reda på när det är och meddela mig om ni vill vara med.

Sitter nu och inväntar att Martin ska vakna så vi kan äta frukost(färsk mango, vattenmelon mm) och sen ta oss på vår moppe till en fin strand👣 söder över och suga ut det sista av sommarkänslan.

Ha det bra och njut av hösten🍁, så ses vi snart.
Varm kram från Thailand/Ann-Sofi

 

170813

Hej!

Söndagsmorgon och jag sitter här lite smått slut i golfkroppen. Det har blivit mycket golf på sista tiden för min del.
I onsdags spelade vi ju Ladies Invitation på OP62. Trots regn blev det en lyckad tillställning där alla var nöjda.

I fredags spelade D50 seriespel på Forsgården.  Alltid en trevlig banan att besöka och många trevliga damer att spela med....lämnar denna kommentar här :).

Igår, lördag var det ju KM för er som missat detta. 18 hål på OP70 + 18 hål på SP54, detta känns idag. Så trevligt att få spela med juniorer och "gubbar", ett bra sätt att lära känna lite fler i klubben.

För övrigt så fortsätter vi med damgolf ett tag till, på onsdag spelar vi 9 hål på OP70 från 47:an (gul tee). Hoppas att många ställer upp. Vi har en ny sponsor, "Modestugan i Åsa" som kommer på kvällen och visar plagg. Ta gärna med någon väninna och även ni som inte spelar hoppas jag kommer på kvällen och tittar.

KM i tennis pågår hela veckan, därför är parkeringen vid SP54 stängd för oss. Respektera detta och parkera någon annan stans under denna period.

På hemsidan "Damgolfen" finns en inbjudan till Albatross Nationella Damdag den 3/9 för intresserade. Den finns även på Damernas fb-sida. Jag kommer att vara borta några onsdagar nu på sensommaren. Är det något så kontakta någon av de andra i DK.

Nu ska jag njuta av en ledig dag, inget jobb och ingen golf!

Må gott! / Ann-Sofi 

 

170803

Hej alla i sensommaren!

Hoppas ni njuter av golf och svensk sommar:-). Helt ofattbart har vi genomfört 2/3 av damsäsongens tävlingar. Många är vi som spelar och njuter av trevlig samvaro. Som tidigare är det SP54 som lockar mest damer, men vi i damkommitten tycker att det är viktigt att damernas tävlingar och samvaro finns även på OP70. Några tävlingar per säsong spelar vi 18 hål på SO70 och även det tycker vi är av vikt för att ha ett blandat utbud. Det är tilllåtet på damernas tävlingar att hyra bil utan läkarintyg på OP70, för er som avstår pga att det är för jobbigt.

Jag har idag varit på Hamra och spelat Ladies Invitation. Många damer och mycket regn blev det. Trevligt och god mat var det i alla fall!

På Onsdag är det vår tur att bjuda in och vi kan bara hoppas på att vi får bättre väder än förra året. Ni som var med glömmer nog inte att det regnade och blåste hela dan:(

För er som ska vara med, glöm inte att betala för dig och din gäst senast 5/8. Mail och startlista kommer att publiceras på Måndag kväll.

Seriespelet har kommit igång nu efter sommaruppehåll. Vi har i alla klasser 3 omgångar att se fram emot. Grattis till D60 som gjorde en kanonmatch på Lärjedalen i Måndags.

Veckan efter Ladies, 16/8 spelar vi 18 hål fån tee 47 på OP70. En utmaning men det kan oxå vara bra för vår golf. Modestugan i Åsa sponsrar. Dom kommer också dit på kvällen och visar kläder. Även ni som inte spelat golf är välkomna! Hoppas att många kommer, då detta är en av våra nya sponsorer iår.

DM för kategori spelas Söndag 13/8 på Hamra. Gå in och anmäl dig så får Du spela Hamra för 100:-.

Vår eget KM går 12/8 med fest på kvällen. Biljetter finns att köpa i receptionen oavsett om man spelat eller ej.

Måste avsluta med att berömma alla deltagare i Onsdags för ett bra speltempo på SP54. 3 timmar på fm och något kortare på eftermiddagen. Vi fick också säsongens klart bästa resultat i alla klasser - finns det ett samband tro?? Tål att tänka på😍

Önskar er alla en trevlig helg!

Kram Ann-Sofi

 

170613

Hej!

Åtta tävlingar har redan passerat och 9:an står för dörren i morgon som är Fossil. 60 är anmälda och fint väder utlovas, äntligen!
Några förändringar:

 • När vi spelar OP62 så ändrar vi från poängbogey till slaggolf i C-klassen, d.v.s. att A spelar slagtävling, B & C slaggolf och D klass poängbogey.
 • Endast när vi har shotgunstart serveras det buffé på kvällen och där ska Du fylla i vid anmälan om du tänker äta buffé eller inte.
 • Trädgårdsslaget 28/6 är en lottad partävling på SP54. Vi spelar 6 hål fyrboll, 6 hål foursome och 6 hål singel. Alla spelar slaggolf. Denna tävling går inte att ha shotgunstart på (det blir alldeles för rörigt för alla) därför är det löpande start på förmiddagen och eftermiddagen. En rolig och annorlunda tävlingsform som vi hoppas ska locka många. Ni som önskar specifik starttid, hör av er innan mån 15.00 eller skriv i rutan "till tävlingsledaren" i anmälan.
 • Ladies Invitation den 9 aug på OP62. Anmälan öppnar 1/7 och stänger 1/8. Pris kommer att bli runt 350:-  för gäst och de som betalar greenfee på någon av banorna, annars runt 200:- för klubbmedlemmar. Begränsat antal par är 36. ETH gäller och läkarintyg för golfbil. 
 • En liten påminnelse om hur vi kan göra våra rundor mer tids effektiva:-)
 •  
  • Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen
  • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
  • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
  • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green för att lämna plats för bakomvarande boll att spela in
  • Förbereda sig på väg mot bollen
  • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
  • Släppa igenom bakomvarande boll om man hakat fast i ett hinder
  • osv…

Ha det gott tills vi ses igen!
Ann-Sofi

170602

Hej alla!

Årets hemliga utflykt, som gick till Stenungsunds GK blev en härlig upplevelse. Fint väder mötte oss efter ha lämnat regnet på Särö. Tack till Britten och Inger för ett väl genomfört arrangemang.

Vi är många som varit och fyndat på Func Factorys utförsäljning i Sisjön. Ni som ännu inte varit där har några veckor till på er. Fick ett mejl om att de har förlängt försäljningen några veckor. Riktigt bra och prisvärda grejer! Bifogar inbjudan för er som är intresserade.

Det har blivit lite missförstånd med anmälningar till att "äta" på kvällen. Detta säkert p.g.a. att det serveras buffé när vi har shotgun på eftermiddagarna och annan typ av mat när vi har löpande start. Buffé när alla kommer in samtidigt är det som går snabbast och DK har varit med om att bestämma detta. Vid löpande start blir det ett annat flyt och det går förhoppningsvis snabbare när inte alla kommer samtidigt. I onsdags så hade Tímea räknat med c:a 20 ätande på buffén men det blev bara några få som åt men desto fler som åt Panini. Men det har ju inte varit lätt för er att veta när vad serveras.

Jag har pratat med Tímea och vi har bestämt följande för att det inte ska bli så rörigt. Jag har redigerat på anmälan i GIT så att det står "ska du äta buffé på kvällen", endast när vi har shotgunstarter på SP54 eftermiddagar. Vid övriga tävlingar har jag tagit bort frågan. Då serveras minst en annan varmrätt samt typ Panini. Detta behöver Tímea inte veta för de är ändå två som jobbar då.

Sammanfattningsvis: Frågan finns bara när vi har buffé på kvällen. 

Hoppas att så många som möjligt äter och gynnar vår krog, den är viktig för oss!

På lördag spelas KM korta, kom gärna ut och heja. Vi är fem damer som får gotta oss bland alla herrar. Särö Cup Damer! Det finns fortfarande möjlighet att anmäla er. Jätteroligt spel kvinna mot kvinna och nyttig träning.

Trevlig helg!!
Ann-Sofi

 

170507

Hej!

Hoppas att ni alla har njutit av den första riktiga vårvärmen som är på besök🌞Kanske Du var med på årets första helgtävling som sponsrades av Thermos i helgen?
Just nu är det 30 anmälda till utflykten, och det finns plats för fler. Anmäl dig senast i morgon Måndag, om Du vill åka med. Mer info finns på hemsidan.
Vi har ju generellt sista anmälan och önskemål om ev. tider eller medspelare senast Måndagar kl. 15.00.  Respektera dessa tider är Du snäll, det blir ett mer jobb för tävlingsledarna annars.
Det har kommit in en del "gamla" 20-kronors sedlar. Dom vill vi inte ha, tack. Var snäll och se till att Du har färska pengar.
Ingela Malmberg har startat en face-book grupp för oss damer i Särö. Vill Du vara med eller vill att någon annan ska vara med, kontakta Ingela eller mej. Här lägger vi ut lite bilder och annat som berör oss damer. Det är en sluten grupp, där bara gruppens medlemmar kan ta del.
Ninni har hjälpt oss i DK att ta fram riktlinjer för vårt kaffe och fika på Onsdagarna.
Läs igenom bifogat dokument.Ev. synpunkter kan ni ta upp på Onsdag kväll.

Hur ska vi ha det? Kaffegummor?!

Kaffegummor men på vilket sätt! Ja det rörde sig samtalet om när damerna träffades på klubbhuset den 26 april. I samråd med Ann-Sofie dristar jag mig nu till att lämna ett enkelt förslag.

Kaffegummorna tillkom när krogen inför säsongen 2011 inte längre tog på sig att serva damerna med fika på Parkbanan. Sedan dess, utom under förra säsongen då krogen igen tog ansvar, har kaffegummor bjudit varandra på varmt att dricka samt något gott att smaska på först både förmiddag och eftermiddag och sedan bara förmiddag, då krogen tog eftermiddagarna. Detta arrangemang har blivit en del av damernas signum – en generös och inbjudande atmosfär!

Efter att ha lyssnat på samtalet den 26:e april står det bortom varje tvivel att damerna önskar ha kvar sina kaffegummor.

Förslag:

 1. DK färdigställer blankett där damerna kan anteckna att de tar ansvar för fika viss dag. Gäller såväl Park- som Openbanan, dock ej tävlingar över 9 hål.
 2. Blanketten med lista finns tillgänglig i tävlingspärmen vilket betyder att dam senare under säsongen kan teckna sig.
 3. Dam tecknar sig som kaffegumma antingen för- eller eftermiddag och kan som motprestation spela utan att betala tävlingsavgift. Två damer kan dela ett pass och avgör själva vem som spelar fritt. Två damer kan bilda ett par som återkommer vid två tillfällen och då spelar den ena fritt vid ena tillfället och den andra vid det andra!
 4. Genom att kolla startlistan får kaffegummorna information om antalet startande.
 5. Om ingen kaffegumma finns till tävling meddelar tävlingsledarna detta vid samling veckan före. Det är då den tävlandes ansvar att själv ordna med fika.

Ninni

På Onsdag spelar vi SP54 och vår nya sponsor "Dughult" sponsrar och kommer att finnas med på kvällen. Hon har med sig plagg för visning och ev. försäljning. Vi i DK tycker att det är roligt att kunna presentera nya sponsorer och detta är en av många iår.

Glöm inta att ta med och fylla i ditt LHCP kort till spel och på prisutdelning.
Svinga, njut och ha kul!

Ann-Sofi


170501

Hej!

Nä, inget avslöjande här :-).

Hoppas ni haft en härlig Varlborgshelg i skön sol.

Bifogar inbjudan till årets utflykt den 24 Maj. Observera att anmälan innan 8/5 och den är bindande. Detta för att den klubb vi ska besöka vill veta och även vi när det gäller storlek på bussen.

Hoppas verkligen att många kan komma loss och komma med.

Särö Cup är matchspel på SP54 där man lottas mot sin motståndare. Spelar på sitt LHCP och är så kul!! Anmälan ligger uppe nu och hoppas verkligen att vi kan bli flera än förra årets 8 deltagare! Gå in på GIT och anmäl dig nu!

Det var många tappra seriespels damer som kämpade mot kyla, blåst och regn i Fredags!! Ni var fantastiska och en stor eloge till er alla??!!

En lite förtydling när det gäller LHCP och klassindelningen på S54. Ni som har högre LHCP än 25,4, som är övre gränsen i C-klassen, har två möjligheter:

 1. Deltar i D-/Motionsklassen som är utom tävlan, där lottar vi ut pris. För scorecort och ditt LHCP kort som vanligt.
 2. Deltar i C-klass, dvs är med och tävlar på 25 i spelhandicap. När Du anmäler dig ska du skriva in i rutan"vad är ditt LHCP" 25,4 då vet tävlingsledare att Du vill delta i C. Du för scorekort utifrån 25 slag i LHCP, skriver även C-klass på kortet. MEN, du måste även för din egen räkning skull räkna ut och föra in i ditt LHCP kort din poäng som du fick utfrån ditt "riktiga" LHCP. 

På Onsdag spelar vi 9 hål på SO70. På kvällen kommer Frida Emanuelsson och berättar för oss om sitt skol-projekt i Kenya, dit vi var med och skänkte pengar i fjol. Ta gärna med någon om Du vill och även ni som inte spelar hoppas jag kommer. Start ca 20.00.

Hoppas vi ses på Onsdag!!

Ann-Sofi

 

170423

Hej alla damer!

Stort tack till dig som var med och bidrog till att premiären i Onsdags var så trevlig, både på banan och på kvällen. Vilket väder vi fick :-)

Mycket av info om säsongens verksamhet finner Du på vår hemsida. Har Du frågor eller synpunkter ta kontakt med någon av oss i Damkommitten.

På Onsdag spelas säsongen först "riktiga" tävling. 18 hål på SP54 där Optikkällaren i Kungsbacka står som sponsor. Shotgunstart på fm, kl.9.30 eller löpande start från 14.30. 

För att tävla på SP54 måste Du ha ett aktivt LHCP kort. Du visar upp det vid startanmälan för att se att vi har noterat rätt LHCP på dig.

Efter ronden ska alla tävlande alltid fylla i sitt LHCP! Din markör signerar. Om Du erhåller pris på kvällen ska Du kunna visa upp ditt signerade kort.

Det finns LHCP kort hos tävlingsledaren, för dig som inte har något.

I anmälningsavgiften ingår Eclectic. Pärmen finns i starthuset, där Du fyller i namn, ditt LHCP. Det finns två pärmar, där ditt efternamns första bokstav är avgörande.

Varje gång Du spelar damgolf på SP54 har Du möjlighet att förbättra din score på varje hål. Observera att Du även ska fylla i ditt LHCP efter varje registrering, oavsett om Du höjt, ligger kvar eller sänkt dig.

Det var ganska många som anmälde sig till att bidra med fika på våra onsdagar. Tyvärr var jag inte så tydlig med hur vi i DK hade tänkt att det skulle fungera. Är man två stycken så fixar man fika på både för och eftermiddag. För detta slipper man att betala tävlingsavgift för den dagens tävling.

Inom kort kommer vi att lägga ut kaffe-schemat på hemsidan. Vill Du vara med och fixa någon onsdag, kontaktar Du mig eller Ingela M så för vi in dig på schemat.

Hoppas på att vi får ihop detta så alla spelande damer kan få sig en styrketår under spelets gång?.

Väderutsikten för Onsdag ser strålande ut??. Om Du inte anmält dig ännu, gör det senast i morgon Måndag kl.15.00.

Ses snart igen!

Hälsningar Ann-Sofi

 

170329

Hej alla Särö golfdamer!!

Äntligen så är det dags att dra igång årets verksamhet. Vi är många som njuter av att känna den goa känslan av att man har hela säsongen framför sig och med allt vad det innebär. 

Onsdag 19/4 startar vi som vanligt med en lottad 3-manna scramble på SP 54. Efter spel går vi upp till krogen och äter en vårbuffé. Anmälan gör Du på Golf.se, Min Golf. Bifogar en inbjudan där lite mer info går att läsa.

Många nya sponsorer i år och en del aktiviteter sker vid prisutdelningen efter några av våra tävlingar. Håll utkik på hemsida och i veckobrev.

När vi spelar OP62 och SO70 är det löpande starter på både fm och em. SP54 har shotgun 9.30 och 17.00. I början och slutet av säsongen har vi löpande start på eftermiddagen när vi har mörker att kämpa mot. Vår förhoppning är att få med fler arbetande kvinnor med denna senareläggning av start. Så snälla alla ni som kan spela på förmiddagen, gör det för att underlätta trycket och tiden på eftermiddagarna :-).

En annan sak vi alla måste hjälpas åt med för att slippa sena prisutdelningar och lång väntan, är speltempot. Den med lägst handicap i bollen har ansvar för att spelet flyter på. Där måste vi alla medverka.

Några tankar att ta med sig……gå in på: malindannehall.se

Vad är då skillnaden mellan snabbt spel och effektivt spel?
Det är inte själva spelet som ska gå snabbt. Vi ska inte slå snabbare eller skynda oss igenom vårt golfslag, från förberedelse till själva slaget. Att skynda på sitt spel får oftast motsatt effekt och ger tyvärr ofta ett tråkigt resultat. Att spela effektivt däremot innebär egentligen det grundläggande beteendet som man lär sig från början:Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen

 • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
 • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
 • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green, för att lämna plats till bakomvarande boll att spela in
 • Förbereda sig på väg mot bollen
 • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
 • Släppa igenom bakomvarande boll om man fastnat i ett hinder osv…

Allting handlar om planering och att tänka på hur man rör sig på banan. Om man tänker effektivt så har man gott om tid att fokusera på sitt golfslag. De gånger spelet tar längre tid än man önskar är när det finns personer i sällskapet som inte tänker och spelar effektiv golf. Det kan ju bero på andra omständigheter såklart, som skador, svårighet att förflytta sig och liknande.

Startavgiften är förändrad 60:-  som enklast swischas till Eva A tel:0708937275. Kontant fungerar men inga mynt tack!
Eclectic och Damligan ingår i tävlingsavgiften.

Greenfee för er som inte är medlem i den banan som tävlingen spelas på är 250:-. Detta betalas innan spel till receptionen.

Justerade tävlingsklasser på båda banorna. Spelformer är generellt: A/slagtävling, B/slaggolf, C&D/Poängbogey om inget annat anges.

Det är mycket info så här i starten, men det mesta ligger på hemsidan under damgolfen. Vi kommer även att ge er en del info på vårmötet.

Hoppas att vi ses den 19 april! Tills dess önskar jag dig en Glad och härlig Påsk!

Kram Ann-Sofi

 

170302

Hej alla Särö-damer!

Vårmånaden Mars har gjort entrè och nu närmar sig åter en säsong för oss som gillar att spela golf och umgås!

Tävlingsprogrammet är i stort sett färdiglagt, går att se hur det preliminärt ser ut på hemsidan. Hemsidan håller på att uppdateras, och där gör Ingela M och Marc ett fantastiskt jobb. Under säsongen tar Ingela gärna emot bilder, som kan förgylla vår hemsida med.

En del nyheter att ta till sig redan nu är:

 • att vi även inför en D/motions klass på SP54
 • nya klassindelningar, på samtliga banor
 • sena shotgunstarten på SP54 sker generellt 16.30
 • Exakt tävlingshandicap ETH, krävs för att erhålla pris när vi spelat SO70 och OP62

Glädjande nog har vi en del nya sponsorer, och vi har jobbat på att få fler "helsponsorer"(dvs att en och samma sponsor står för hela tävlingen).

Som ni vet så har vi ju alla ett ansvar att bidra till att hålla nere utgifter och hjälpa till att öka intäkter i vår klubb. Vi kan alla vara goda ambassadörer för att få med fler kvinnor att spela på onsdagarna. Vi vet att det var några stycken som kom till förra säsongen, och det var framför allt några som nappade på D/motionsklass inviten. Vi hoppas att det blir ännu fler "nya" eller ”nygamla" som hittar till oss, kanske med Din hjälp.

Klubben efterlyser mer ideella krafter, vi talade om t.ex. "hålvärdar" på mötet i måndags (Du kanske var där?). Har Du några tankar om hur Du/vi kan hjälpa till så kontakta styrelsen.

Vårmötet, med inledande lottad scramble äger rum onsdag 19/4. Anmälan kommer att ske på ”Min Golf” som vanligt. Efter spelet blir det mat, information och modevisning.

Alla Särös golfdamer får 10% rabatt hos Särö Fotvård året ut. Boka tid och uppge att du kommer från SGC hos Titti på tel. 031-937302.

Ord. pris:     450:-

Pensionär:    400:-

Jag vet inte hur ni jobbat med "svingen" i vinter men för min del kommer det att bli lite extra tufft. Den 25/1 så fick jag en knäprotes inopererad i mitt vänstra ben, så nu pågår uppbyggnads träning med siktet inställt på den 19/4.

Damkommittén har jobbat hårt för att vi alla ska få en bra säsong i år igen och utan våra fantastiska tävlingsledare så skulle inte detta vara möjligt, därför är de värda en extra klapp på axeln av oss alla.

Vårkram till er alla J // Ann-Sofi

 

170202

Hej alla fantastiska tävlingsledare!

2017 har rullat igång och snart är det åter dags för en damsäsong på Särö Golf Club.

Detta årets stora tema/utmaning är "speltempo". Vi kommer att lyfta detta ämne på alla nivåer bland damerna i år och där alla kan vara med och ”dra sitt strå till stacken” för att få till lite snabbare spel generellt.

Säsongen startar onsdag 19/4 och höstmötet är planerat den 4/10.

Ni som får detta mejl har i år anmält att ni kan på ett eller annat sätt vara med och bidra till att Onsdagstävlingarna fortgår. Utan Er blir det inte så mycket, Tack för att Ni ställer upp!

Om Du vet någon som inte är med i tävlingsledarlistan som vill vara med eller tvärtom, kontakta mig snarast så jag kan redigera den.

DK håller på med att sammanställa årets spelprogram, där vi har på gång en del nya spännande sponsorer utöver de ”gamla” kära. Nytt är också att vi sett över reglerna för att vara hel eller delsponsor, även klassindelningarna på båda våra banor är justerade.

Vi vill välkomna Dig till vår tävlingsledarträff på krogen Tisdag den 21/3. Mer info och exakt tid kommer. Svara senast onsdag 15/3 om Du kan komma till ragna.hedbom@gmail.com

Tankar eller synpunkter, kontakta mig gärna.

Vi hörs!
Kram Damkommittén genom Ann-Sofi

 

170113

Hej alla Särödamer och God fortsättning 2017!

Hoppas att ni har det bra och att jul och nyår har varit en trevlig samvaro för er alla.

Jag befinner mig för närvarande i Thailand, Hua Hin.  Denna vistelse har haft många ansikten i år. Det jag kommer att komma ihåg mest är att vädret varit ovanligt dåligt. Vi här i Hua Hin har klarat oss bra jämfört med många andra delar i Thailand, men översvämmade gator som blev till kanaler har även vi haft.

En del golf har det också blivit, det känns ju lyxigt att få gå här i kjol och piké när jag vet vilket snökaos som varit där hemma.
Imorgon packar vi ihop och åker till Bangkok för att där tillbringa sista natten. Åter hemma igen på Söndag.

Damkommittén jobbar vidare och redan nästa vecka har vi årets första möte.

Hälsningar Ann-Sofi

 

161201

Hej alla golfdamer!

Oj, va tiden rullar iväg och i morgon kliver vi in i julmånaden December. För mig så blir det besök på Liseberg med familjen och därefter årets första julbord.

För några veckor sedan så var vi ett gäng som körde ett spinningpass som jag ledde  i Askim, trevligt att träffas utanför golfbanan oxå.

För er som har Facebook så finns det en sida som heter golfdamer i Särö, som Ingela M har startat upp. Kontakta mig eller Ingela om ni vill vara med och dela/ta del av lite av varje som gäller oss damer.

Hemsidan är också bra att ta en titt på då och då. Även om det inte ramlar in mycket information nu, så lägger Ingela ut en del från oss i DK där.

Vi DK (damkommitten) har redan träffats två gånger och vi är i full gång med nästa säsongs planering. Spelfördelningen över SP54, SO70 och OP62 kommer i stort sett att vara samma som årets även nästa säsong. Vi har justerat handicapgränserna på båda våra banor. Max handicap på SP54 kommer att vara 25,2, vilket motsvarar 70% av 36. 

Några datum att redan nu känna till:

 • Tävlingsledarträff, prel 21/3
 • Vi startar upp säsongen vecka 16, den 19 April
 • prel datum för utflykt 24/5 
 • Ladies Invitation 9/8
 • Höstmötet 4/10

Jag kommer liksom förra året att uppdatera er med information och små hälsningar via mejl. Är det någon som vet någon som saknas i listan, så säg bara till. Denna lista kommer utifrån att ni har skrivit upp er på en lista antingen förra året eller i år.

Nu vill jag bara önska er en härlig december med mycket julmys och lite måsten. Det är ju en härlig tid om man bara kan koppla av lite grann.

Kram till er alla!
Ann-Sofi

 

161109

Hej Alla!

I måndags kväll var det Höstmöte på Särö Hus. Vi var en del som var där och tog del av styrelsens tankar och besked. Klubben tappar medlemmar och det är främst p.g.a. ålder och flytt som ligger till grund för detta.

Klubben kommer att ha en tuff utmaning inför 2017 men jag är säker på att vi kommer att klarar av detta. Damernas verksamhet, en av klubbens viktiga och stabila plattformar ska med go gemenskap och öppenhet fortsätta att bygga vidare på det och locka till oss nya damer oavsett ålder och hcp. Har Du några tankar och idéer kring detta så hör av dig till oss i Damkommittén.

Jag presenterade i förra brevet den nya kommittén samt andra personer med ansvarsområden inför 2017. Glömde dock bort att nämna Gun Olsen som har hand om våra regelfrågor, förlåt Gun.

På tisdag 15/11, kör jag ett spinningpass kl. 10.00 i Askim. Lokalen är hyrd för oss damer i SGC och vi delar på kostnaden (ca 40:-/pers). Många har sagt att de ska komma, men jag har i dagsläget bara antecknat följande personer;

Anki L, Christina J, Christina C, Inger B, Ragna H, Marianne B, Ann E.

Klart att ni ska hänga på, kul att svettas ihop och att umgås utan klubbor  :-).  Anmäl er senast på söndag. För att vi ska kunna köra spinningen behöver vi vara minst 10 pers. Har Du aldrig provat på, så ta chansen. Ett härligt konditionspass på cykel, där du själv avgör hur jobbigt det ska vara.

Hälsningar Ann-Sofi161028

Hej alla Särödamer!!

Trots att "vår" säsong är över finns det fortfarande möjlighet att spela golf i hyfsat väder.

Jag, Ann E och Bodil var i måndags och spelade "Sendraget" på Gräppås, riktigt trevligt! På måndag är det deras sista tävling, kan rekommenderas.

Även på onsdagar så är vi en del som spelar kl.10.00. Kommande onsdag spelar vi på SP54, kom med om Du har möjlighet.

Förra veckan hade vi en träff för säsongens tävlingsledare, där vi utvärderade och åt en bit mat. Många bra synpunkter kom upp. Det är viktigt att vi tillsammans gör detta uppdrag så bra som möjligt utan att det ska kännas för betungande, därför är alla synpunkter viktiga. Utan våra tävlingsledare - ingen Onsdagsverksamhet!
Har Du ännu inte anmält ditt intresse för att vara tävlingsledare, ny eller gammal, så gör det till mig.

Årets enkät som 31 damer har svarat på ger en del bra information till oss i DK. Främsta anledningen till att vi deltar på onsdagarna är den sociala samvaron, men nästan lika många bockade i att de gillar att tävla. Vår utmaning inför nästa säsong blir att knyta ihop detta på ett bra och tilltalande sätt så vi når ännu fler tävlingssugna, samtidigt som vi ska värna om vår gemenskap och samvaro.
(Enkäten bifogades i mejlet som gick ut den 28 okt).

Nya damkommittén har träffats och haft vår första sammankomst. Vi är sex personer och min känsla är bra med detta gäng. Vi i damkommittén är:

Ann-Sofi Johansson: Ordförande
Christina Carlqvist: Sekreterare
Marianne Carlberg: Sponsoransvarig
Mariann Capocci: Tävlingsansvarig
Anki Lindberg: Tävlingsansvarig
Ragna Hedblom: Eventansvarig, kontakt med krogen
Utanför kommitten har vi två viktiga personer till:
Eva Carlfalk Aurell: Ekonomi
Ingela Malmberg: Hemsidan

Vad det gäller Seriespel nästa säsong, så står D70 för närvarande utan någon ansvarig ledare. Finns det ingen som kan ta över efter Selvy E så kanske denna kategori ska läggas ner. Kontakta gärna Selvy för att få lite mer info om vad det innebär.
 
Förra året så hyrde vi Spinninglokalen i "friskis & svettis" lokaler i Hovås en förmiddag. Detta gör vi om i år igen, den 15/11 kl.10.00 är Du välkommen att delta i ett 45 min långt spinningpass som jag leder, detta till självkostnadspris (ca 25:-). Du behöver alltså inte vara medlem, utan alla damer som vill kan delta och testa detta.
Antalet cyklar är begränsat till 29, så först till kvarn med anmälan till mig får plats.
Hoppas att Du hänger på, har du aldrig provat så passa på att få en ny erfarenhet.
 
Önskar er alla en härlig helg!
Vi hörs snart igen!
Ann-Sofi

P.S. passar på och slår ett slag för våra jackbytardagar på Kajs som pågår till 21/11. Detta innebär att du lämnar en hel och ren jacka till oss i butiken, som vi skänker vidare till stadsmissionen, så får Du 500:- rabatt vid köp av en ny. Passa på att gör en värmande gärning:-))D.S