10 oktober 2020

Hej alla damer i Särö GC!

Så är vi i Damkommittén redan igång med att prata om, fundera över och planera inför nästa säsong. Vi hoppas skapa så goda förutsättningar för spel och samvaro att du gärna vill delta i våra aktiviteter!

Men först dröja lite i nuet…  Det kommer säkerligen att komma många fina golfdagar i höst. Naturligtvis då också onsdagar med spontangolf! Kom och var med! Den 14 oktober blir det spel på SO70 med samling vid starthuset kl. 9.30 och veckan därefter, den 21 oktober, på SP54, samling samma tid. Väl mött!

I nuet ligger många texter på hemsidan kvar från den avslutade säsongen. Där finns bl.a damernas tävlingsresultat över säsongen 2020. Vill du veta vem som vann och hur damerna placerade sig i Damligan, Eclectic eller Birdietävlingen så kan du kika där! Hemsidan kommer allteftersom att uppdateras. Redan nu ligger den nya damkommittén där med kontaktuppgifter om du skulle vilja nå någon av oss. Ulla Carlsson är sekreterare; Eva Werner och Lena Jonsson jobbar med sponsring; Gunilla Eklund, Carin Sanderoth och Eva Leandersson fokuserar på tävlingsprogrammet och jag är sammankallande och informerar.  Eva Aurell tar hand om vår ekonomi och Ingela Malmberg sköter hemsidan och Facebookgruppen. Om du ännu inte är med i Facebookgruppen Damgolfen Särö Golf Club, så gå med! Där finns många bilder att titta på och texter att läsa!

I nuet är vi intresserade av att veta hur du upplevde damaktiviteterna under säsongen som gick. Vad var bra och måste behållas; vad var mindre lyckat och måste åtgärdas för att vara kvar; vad saknades och bör tillkomma etc. Skriv några rader och skicka till ingrid@sanderoth.se.  Så är du med och påverkar nästa säsong!

Så till det som komma skall… Vi har börjat med tävlingsprogrammet genom att fastställa tid för säsongens början och slut.  Vårmötet blir den 14 april och höstmötet den 29 september. Årets utflykt blir den 19 maj. Britten Sjöstedt har återigen påtagit sig att arrangera denna härliga och roliga resa. Stort tack till dig! Inalles och med utflykten planeras 24 tävlingar varav 12 på SP54 och 11 på SO70 plus OP62. Bland dem finns Ladies Invitation och eventuellt en Pink Lady. Om intresse finns kan vi komma att arrangera en Match Cup. Vi har samordnat oss med Veterankommittén. Kontakt kommer att tas med Ada-golfen för att höra med dem om nästa säsong. Vi har också talat om spontanspel på SP54 för de damer som inte spelar SO70 de dagar då tävlingarna är lagda på denna bana.

Till alla dessa tävlingar behöver vi tävlingsledare! Varmt tack till er 22 damer som ställde upp i år och till er 6 damer som inte kunde vara tävlingsledare då era tävlingar ställdes in! Det blir inte något ”tackmöte” med er i höst på grund av dels pandemin dels ombyggnationen av andra våningen där vi annars hade kunnat mingla. Vi återkommer! Vår verksamhet bygger på dessa frivilliga insatser så utan er hade verksamheten sinat! Nu söker vi tävlingsledare inför nästa säsong. Att vara tävlingsledare tar mycket tid men ger så mycket tillbaka av möten och gemyt. Vi hoppas på stort intresse för denna roliga uppgift. Oroa dig inte för uppgiften! Om du känner dig ovan får du vara tillsammans med någon som har rutin! Eva Leandersson tar emot anmälningar redan nu, e.leander@yahoo.se. Vi planerar att hålla en tävlingsledarträff i mars.

Nu får det vara nog med info för denna gång. Det finns så mycket att skriva om men det får anstå. Jag vill bara nämna att om du har tips på ny sponsor så hör av dig till Eva Werner ewerner287@gmail.com eller Lena Jonsson lenajonson@hotmail.com.

Vid nyår i år skänkte jag mitt stora fina skrivbord till Erikshjälpen för jag hade bestämt mig för att jag inte behövde det längre. Jag ersatte det med ett litet skrivbord som min mormors mamma hade haft. Men som det går! Nu sitter jag här med mycket mindre plats och har haft en trevlig stund när jag försökt förmedla/nå ut till er med allt det genuina, fina och härliga som Damerna i Särö Golf Club skapar tillsammans!

Önskar er en fin höst!

Ninni Sanderoth
Ordf. i damkommittén

 

200929

Hej alla golfande damer i Särö golfklubb🌼

En historisk golfsäsong har just avslutats. Vi har genomfört 13 tävlingar, därav 2 partävlingar.
Ca 75 damer från klubben har bidragit till ca 500 starter på både för och eftermiddagar under våre onsdagarna. 
Vi har genomfört 4 tävlingar på SO70, 2 på OP62 och 7 på SP54. 
Ca 30 damer har varit behjälpliga som tävlingsledare, några flera gånger. TACK! 😍 till er som hjälper till att vår
fina verksamhet fungerar.
 
Nu vänder jag mig till er alla som kommit igång med golfen, men ännu inte vågat/velat ta steget till att tävla.
Jag vet att ni är i olika faser i ert spel, ni är i alla åldrar och ni har olika möjligheter att komma loss i er vardag.
Oavsett detta hoppas jag att ni nästa säsong vill, vågar och kan bli en del av vår samvaro på onsdagarna.
Kom gärna med ideer, synpunkter, tips för att vi ska kunna utveckla vår damverksamhet.
Vi som väljer dam-tävlingarna på onsdagarna gör det med olika fokus, därför passar det alla.
 
Trots att tävlingssäsongen är avslutad, så kan man fortsätt med golfen ändå. Spontangolf varje onsdag,
samling 9.30. Jämna veckor spelar vi 9 hål på SO70 och ojämna veckor SP54 (tills den stänger).
Ingen föranmälan, bara att komma och sluta upp🏌.
 
Information från damernas verksamhet finns på vår hemsida och i vår Facebook-grupp.
Gå gärna med för att få löpande information (Damgolfen Särö Golf Club) och att själv kunna kommunicera .
 
Imorgon har vi damernas årliga höstmöte. Något begränsat med anledning av Covid-19.
Där kommer bl.a en ny damkommitte att presenteras och röstas fram.
 
Nu hoppas vi på att livet snart återgår till det vanliga så vi kan börja leva normalt igen.
Tills dess, håll avstånd, håll humöret uppe och håll ut💓!
 
Tack för denna säsongen och på återseende! 💐
 
Ann-Sofi Johansson
avgående ordf i damkommitten

 

200829

Damernas Höstmöte

Onsdag den 30 September bjuder vi in till säsongsavslutning på Stallbacken 1
Vi börjar kvällen 18.30 med lite bubbel.

Därefter serveras vi följande vid bordet:

 • Mozarella med prosciutto och sallad
 • Tortellini med svampsås
 • Kaffe och chokladbit

Ev. allergier meddelar Du själv till restaurangen.

Prisutdelning och andra trevliga inslag utlovas

Pris: 250:- som svischas till Eva A senast 28/9.

Max antal 42 personer

Anmälan görs på Min golf.se senast 27/9.


Varmt välkomna!
Damkommitten

 

200705

Hej alla!

Förra veckan startade vi upp tävlingsverksamheten för damerna i Särö GC. Säsongens första tävling gick över 18 hål på SO70. Vi var 33 personer som spelade fördelade på för och eftermiddagen. Generösa priser från Golf Outlet i Kungsbacka finns att hämta i receptionen för placering 1-3 i samtliga klasser.

Som ni kanske läst i veckobrev och på hemsidan så har vi fått nya krögare till Särö golfkrog. Ska bli så trevligt och spännande. Dom hoppas att komma igång till den 15/7, vilket innebär att våra prisutdelningar och träffar efter spel först kommer igång när krogen har öppnat. Nu på Onsdag spelar vi SP54 och där kommer prisutdelning från veckans sponsor,Lambretta, att ske efter sista boll kommit in, då i tältet vid starthuset.Glöm inte att anmäla er före 18.00 i morgon, måndag.

Eftersom det är svårt att kanske få ut info om veckans tävling till er innan start, så kommer det att bli ett utskick via "min golf" till er som är anmälda. I förra veckan gick det ut information via den kanalen, men det var vissa som inte fick det. Kolla i er skräppost, det kan hamna där eller så kan det vara att er mail som är registrerad hos "Min golf" är fel. Annars vet jag inte varför inte vissa personer fick det:-(.

Oavsett om Du tävlar eller bara spelar sällskapsrundor på SP54, så ska Du registrera din runda i ditt LHCP-kort.

Information från HCP och Regelkommittén om det nya LHCP-kortet
I år har vi nya LHCP-kort (används endast för SP54). Korten finns att hämta i Särö GC-receptionen.
Skriv över ditt LHCP från förra året på det nya kortet och använd sedan bara det.
Om du ska tävla: Spara det ”gamla” LHCP-kortet för att påvisa att du registrerat 4 golfrundor under de senaste 12 månaderna
(Orsaken till att vi har ett separat handicapkort för SP54 är att banan inte är slopad)

 I korthet:

Värdena för höjning och sänkning har justerats
· Nya buffertzoner · LHCP-grupperna har nya hcp-gränser
· Liksom tidigare beräknas LHCP för första gången i relation till dit WHS-hcp, herrar 60% och damer 70%
· Högsta LHCP för damer 38.0, herrar 32.0. För varje golfrunda fylls en lodrätt kolumn i.

 Spara det gamla LHCP-kortet för att påvisa 4 registerade golfrundor!

Vi är många som engagerar oss i att vi har en Onsdagsgolf att längta till.Nu behöver vi bli fler, så inte några enstaka får dra ett tyngre lass med att fixa och trixa för alla oss som gillar att spela på Onsdagar. ALLA kan bidra, även Du som aldrig har varit tävlingsledare tidigare. Ingen kommer att hamna i en situation som känns obekväm, för vi hjälper och stöttar varandra. Kontakta Gunilla Billings  (0722653135)och erbjud dig att bli en hjälpande hand. Du är välkommen!

I helgen har Särö GC tävlings weekend ägt rum med många deltagare i olika åldrar. Själv var jag med igår lördag i  "Får jag lov" på SP54. Trevlig tävling och härlig stämning. Tråkigt att kvällens festligheter inte kunde genomföras, men det kommer en ny chans nästa år.

I dag var jag inbjuden till ett mästarmöte på Hills😂, ha,ha. Vi var 4 st damer. 3 gymnasie skolflickor med + handicap och jag, snart 60 år med Hcp 18,1 ! 💦Upp i ottan,slog ut 7.00, regn, rusk och kraftig vind💨. Ibland undrar man vad man ger sig in i😣!

På Onsdag är en ny dag med nya förutsättningar. Bara att bryta ihop och komma igen💪, hoppas att vi ses då!

Hälsningar
Ann-Sofi
Ordf. damkommitten

 

200616

Hej alla golfande damer i SGC!

Nu kan ni gå in och anmäla er till de första Onsdagstävlingarna i Juli. Som vanligt gör ni det på "Min Golf" fram till 18.00 måndag före tävlingen.
Samtliga tävlingar har löpande start på både förmiddag och eftermiddag, vilket ni själv kryssar i. För er som inte vet hur man anmäler sig, kontakta Bodil i receptionen så hjälper hon er. Samtliga tävlingar har max 50 deltagare.
 
Jag beklagar att jag gav er fel information ang. det som tidigare hette ETH, dvs exakt tävlingshandicap i mitt förra mail. ETH har tagits bort i och med det nya WHC, världs handicap systemet. Tävlingskommitten i SGC har tagit fram följande riktlinjer för helg-tävlingar, vilket vi i Damkommitten också beslutat att följa.
Följande kommer att gälla för att erhålla pris på Damtävlingarna:
 
- Minst fyra registrerade ronder på Min Golf under de senaste 12 månaderna.
- Vid tävling på Särö Park 54 godtas även fyra registrerade ronder i LHCP-kortet under de senaste 12 månaderna.
- Spelare som inte har dessa ronder eller saknar LHCP-kort får en lokal handicap(punkt 8:Handicap vid spel på Särö Park 54) och får ta emot pris om det finns  fyra          registrerade ronder under de senaste 12 månaderna på Min Golf.
 
På onsdagar spelar i  3 klasser, A,B och C. A klassen spelar generellt slagtävling, dvs måste håla ut. B och C spelar generellt slaggolf +5. Vilket innebär att på ett par 4 hål kan spelaren få max 9 slag. När man nått max antal slag plockas bollen upp.
 
Vid anmälan på SO70 och OP62 så läggs ni automatiskt in i rätt klass. Däremot på SP54 står det bara en klass på GIT. Tävlingsledare lägger själva in respektive klass. Därför är det viktigt att Du fyller i ditt LHCP handicap vid anmälan!
 
Hoppas att ni alla har förståelse med att det är lite smått rörigt nu med att säkerställa sponsorer, tävlingsledare osv. Därför kommer ni kanske att mötas av lite olika infon eftersom vi har olika portaler som ska vara samstämmiga. De tre första tävlingarna i GIT är korrigerade och avstämda och stämma helt i skrivande stund😎!
 
Jag återkommer med mer information så småningom. För er som inte vill ha dessa mejl, meddela mig det i så fall.
 
Nu vill jag och resten av Damkommitten önska er alla en riktigt härlig midsommarhelg! Va rädda om er, håll avstånd och njut🌼
 
Somriga hälsningar 
Ann-Sofi
Ordf. i damkommitten
 

 

200606

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club

Som ni kanske hört har golfklubbarna fått klartecken med att köra igång klubb- och distriktstävlingar fr.o.m 1Juli. Fortfarande råder vissa begränsningar och förhållningssätt för klubban och individen, vilket innebär att vi kommer att hålla oss uppdaterade och följa aktuella  direktiv. 
1 Juli är en Onsdag och vi i Damkommitten planerar och jobbar för att årets första tävling ska bli då. Detta ser vi fram emot och vi hoppas att du också har längtat.
Det är mycket pussel och trixande för att få ihop spelprogrammet men vi vet att ni alla förstår att det blir som det blir och att vi verkligen gör allt för att det ska bli så bra som möjligt. 
Alla ni tävlingsledare som ställer upp, ni är guld 😍värda! Det kanske blir lite omkastning i schemat för någon, någon kanske blir tillfrågade om någon mer tävling, men tillsammans ska vi all lösa säsongens tävlingar.
Hur det kommer att bli med prisutdelning mm återkommer vi med. I dagsläget vet vi inte så mycket, vad det gäller krogen, tält eller hur vi sk kunna ses med socialt distans. Det jobbas på detta.
 
🌸"Birdieholken" 🐧 sitter kvar på övervåningen i klubbhuset. Den har fått utökad makt:-). Utöver att den ska förvara era birdies, som ni själva skriver in,så kommer den också att förvara era rundor där Du haft mer än 36 poäng, oavsett bana. Som du också själv ska fylla i och stoppa i.
🌸Anmälan kommer som tidigare att göras på nätet och kostar 60:-. Anmälan till veckans tävling går ut samma vecka på måndagen 18.00. Efteranmälan kommer att kosta dubbelt upp om det finns plats och möjlighet. 
🌸Tävlingsavgiften swishas till Eva A innan start. 
 
Första Onsdagstävlingen är planerad 18 hål på SO70. Det är tillåtet att åka bil, men de som har sjukintyg har företräde på att boka klubbens bilar. För att erhålla pris, ska man ha WHCP. Detta innebär att Du ska ha 4 registrerade rundor denna säsongen. Du som ligger lite efter...det finns tid kvar...ut och spela och registrera din runda🐼.
 
Nu på Onsdag kommer några att spela SO70. Vill Du hänga på så samlas vi 16.45 vid starthuset.Vi har 4 bollar bokade.
 
Avslutningsvis vill jag önska er alla en trevlig nationaldag 💐!!
 
Hälsningar Ann-Sofi J
 
 

 

200516

Hej alla damer i Särö Golf Club!

Trots att vi inte kan träffas och tävla på onsdagar så fortgår vårt arbete i Damkommitten (DK) för att så fort vi bara får, kunna återuppta våra onsdagstävlingar. Det datum vi har att förhålla oss till för närvarande är 1 Juli. Vår planering idag utgår från att starta då, det råkar dessutom vara en onsdag. Om det kommer nya direktiv så är det det vi kommer att förhålla oss till. Den dagen ..... den sorgen.
 
Som ni kanske vet så valdes Helena Kuoppala till (DK) ordförande i höstas. Helena har valt att kliva av sitt uppdrag och jag, Ann-Sofi Johansson, har sedan 1 maj klivit in i hennes ställe. Det mesta och tyngsta arbetet var redan gjort av alla duktiga medlemmar i DK. Ett gediget arbete med planering, sammanställningar, kontakter, sponsorer osv. Allt detta bara för att vi ska träffas, tävla och umgås på onsdagarna. Hoppas verkligen att vi snart får komma igång!
 
Vi är många som ställer upp som tävlingsledare (TL) på onsdagarna, vilket är fantastiskt. Utan dessa personer, har vi ingen verksamhet. Årets tävlingsledar-träff blev ju inställd, pga rådande omständigheter. Om vi kommer igång i sommar så kommer vi att placera oerfarna TL tillsammans med erfarna TL, detta eftersom vi inte hinner ha någon introduktion. Detta innebär att vi kanske måste ändra lite i programmet, men först efter att vi pratat med berörda TL. Vår målsättning är att har en träff efter säsongen och prata igenom våra erfarenheter.
 
I väntan på att få komma igång och träffas har vi haft lite "spontangolf" på onsdagarna. Vi är några som har gått ut runt 17.30, växelvis 9 hål på SP54/SO70. I onsdags var vi 11 personer som spelade matchspel på SO70. En riktigt rolig spelform. Alla är välkomna att vara med. Ingen föranmälan, utan bara att komma. På onsdag spelar vi SP54.
 
Information kan Du hitta på Sörö Golfklubbs hemsida/kommittéer/damkommitte. Utöver hemsidan och veckobrev,  kan du hitta spontana inlägg och själv skriva sådant som berör damerna i klubben på vår sida på facebook/Damgolfen Särö Golfklubb.
 
Jag kommer att försöka skriva till er då och då, detta för att hålla er uppdaterade om vad som gäller. Ni som inte vill ha info, svara mig så tar jag bort dig från listan.
 
Nu ska jag och Martin (min man sedan 32 år) fira "Granitbrölopp". Han har under tiden jag skrivit till er fixat en överraskningsmiddag här hemma??
 
Va rädd om dig??.
 
Hälsningar Ann-Sofi Johansson
 
 
 
 
200424

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!              

I enlighet med Klubbstyrelsens meddelande om beslut att inställa alla golftävlingart o m juni månad 2020 och Damkommittén följer enigt klubbens beslut.
Damernas onsdagstävlingar är inställda till och med 30 juni 2020.   ADA Golfen, Lördag den 16 maj, är inställd. 

Damernas Hemliga utflykt,  den 27 maj, också tyvärr är inställd,
(Note! Hemlig Utflykt kanske kan komma planeras om till ett senare datum)

Vi hoppas att läget snart kan förbättras, men hoppas att ni även fortsättningsvis tar del av Särö GC Nyhetsbrev som skickas ut av kansliet. 

Tävlingskalendern 2020 finns nu upplagd på Damkommitténs hemsida.

Från och med i år, i enlighet med nya Världshandicapsystemet, (WHS) är handicapgränsen höjd till 54,0, det har medfört att damtävlingsklasser och handicapgränser har justerats

Vi i Damkommittén hoppas alla får en solig och fin vår, lämnar arbetet med trädgård och blommor för en stund och bokar en starttid, träffas och spelar socialgolf tillsammans, men håller behörigt avstånd!


Hälsningar från Damkommittén,

Helena K Sofie D   Gunilla PB      Eva W      Lena  J            Ulla  C

 

200415

På grund av Covid-19 kommer nedanstående tävlingar att ställas in.

Datum  Tävling Bana
22-apr Utslaget/Damerns Vårmöte SP54 
    Inställt pga Covid-19
29-apr Vårkorgen                        OP62
    Inställt pga Covid-19
06-maj Vårskönt SO70
    Inställt pga Covid-19
13-maj Guldklubban SP54 
    Inställt pga Covid-19
16-maj ADA Golfen    OP62
    Inställt pga Covid-19
20-maj Trädgårdsslaget OP62
    Inställt pga Covid-19
27-maj  Hemlig utflykt UTF
    Inställt pga Covid-19
03-jun Konstslaget SP54
    Inställt pga Covid-19
10-jun M Picaut SP54
    Inställt pga Covid-19
17-jun Klipp till   OP62
    Inställt pga Covid-19
24-jun EPIC Golf SP54
    Inställt pga Covid-19

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie        Gunilla    Eva         Lena        Ulla 

 

200331

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!              

Vårtider!  - COVID-19 Corona tider!                   

Dessa tider av Coronavirusets framfart sätter krokben på vårens planer och aktiviteter på alla nivåer, inklusive golfklubbarnas, så också damgolfen på Särö Golf Club.

Det kommer täta instruktioner från Golfförbundet om restriktiv förhållning till golfspel och golftävlingar och handlar om hur vi ska uppträda på golfbanan.
Då ändringar kan ske med kort varsel, rekommenderar jag alla att även ta del och följa
Särö GC Nyhetsbrev som skickas ut av Kansliet. 
Gemensamma riktlinjer betyder just nu en del inställda tävlingar och restriktiv golfspel, allt i enlighet med att förhindra smittspridning av Coronavisuset bland våra medlemmar.

Damkommittén följer alla Särö golfklubbs gemensamma direktiv och instruktioner tillsvidare. Besked om ändringar skickas ut allt efter hand.

Med anledning av detta, är de båda planerade damtävlingarna i april inställda. 
Onsdag 22 april        Utslaget              9 hål på SP54      -  Inställt!
Onsdag 29 april        Vårkorgen       18 hål på OP62     -  Inställt!    

I detta läge kommer Damgolfens Sponsorkontakter att upprätthålla kontakten med berörda Sponsorer för information om dessa tävlingar.                

Särö Golfbanor
Vår Banchef Mårten meddelar att från lördag 28/3 är SO70 ("långa banan") öppen med ordinarie greener. Utslag från mattor gäller tillsvidare. Grästee hålls stängda ett tag till för att spara dessa inför säsongen.  Parkbanans öppning är planerad till den 18 april

Tävlingsledare och utbildningar
I mitten av februari arrangerade Damkommittén tillsammans med Golfförbundet en GIT Online Utbildning för Tävlingsledare, Uppläggning av tävling och Genomförandet av tävling.
Nio entusiastiska Tävlingsledare tog del av Golfförbundets presentation.
Det visade sig att funktionerna för Uppläggning av tävling är ett avsnitt som handläggs av Kansliet på Särö GC. Men, användardokumentationen, tillsammans med en ingång till GIT- testversion, har skickats ut till respektive TL-deltagare i utbildningen och har nu alla möjligheter att på egen hand gå igenom funktionerna för Genomförande av Tävling, för att under säsongen effektivt hantera tävlingsresultat. Jag rekommenderar att alla tar vara på informationen som presenterades och träningstesta funktionerna i testversionen av GIT.

ADA Golfen*
ADA Golfen är planerad till den lördagen 16 maj på Särö GC. Vårt anslag med info kommer inom kort att sättas upp i starthusen på SO70 och SP54. ADA Golfen har en egen Hemsida för uppföljning av de 6 golfklubbar som arrangerar ADA Golfen. www.adagolfn.se .
En gemensam höstavslutning i mitten eller slutet av september arrangeras av Torrekulla GK.
ADA Golfen arrangeras som Partävling för damer, Bästboll, slaggolf.
Du anmäler dig med din spelpartner på Golf.se/Min golf.

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie      Gunilla      Eva      Lena       Ulla 

          

200217

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!                                

Redan tidigt i februari började dagarna bli ljusare och längre, ger ett löfte om att en ny golfsäsong kommer närmare och att få gå en runda på golfbanan.
Förra året skrev Hanna, att  ”vi tänker tillbaka på alla puttar som rullade i, alla vatten vi undvek och alla spikraka drivrar” . Vi är övertygade om att detta gäller även i år!
Damkommittén jobbar hårt med planering av säsongens damtävlingar. Nya och gamla sponsorer ställer generöst upp i år också med fina prisbord som ger våra damtävlingar en guldkant..

Utbildning:
Vill du lära dig mer om världshandicapsystemet är du välkommen på vår utbildning för alla medlemmar i det nya världshandicapsystemet.
Tillfälle 1: Onsdag 11 mars, kl 18.00- 20:00
Tillfälle 2: Tisdag 17 mars, kl 18.00- 20:00
Plats: Klubbhuset 2 våningen Max 20 personer per tillfälle.
Välkommen med din anmälan till kansli@sarogc.se eller telefon/muntligt till Bodil


Särö Golfbanor
I dagarna meddelade vår Banchef, Mårten, att banorna är "dyngsura" och mjuka och att det tyvärr har uppkommit en del maskinskador på SO70. Vi behöver inte mera regn nu, dammarna är överfulla. Mårten ber oss vänligen notera och sätta av lördag 18 april i almanackan.  Då har vi städdag.
Vår första golftävling är därför planerad med denna utgångspunkt. 

Förhoppningsvis kan SP54  öppnas därefter för uppstart med Damernas Vårmöte.
Men här vilar inga sorger och vi startar upp säsongen med en Tävlingsledarträff i mars och ser framemot
att den kommande säsongen kommer att bli lika härlig som den förra.  Vi ger några ”highlights” som ni kan notera redan nu.           

Onsdag 25 mars          Tävlingsledarträff i Klubbhuset 19.00
                     
               Anmälan till Eva Werner, email  ewerner287@gmail.com   
                                     Tacksamma för så tidiga anmälningar till Tävlingsledarträffen som möjligt!

Onsdag 22 april           Damernas Vårmöte. Vi spelar först  9 hål på SP54 
                                     Scramble med Shotgun start kl.  17.00,  därefter ses vi i Klubbhuset

Lördag 16 maj             *ADA Golfen, spelas på bana  OP62, 18 hål, partävling, Bästboll, Slaggolf

Onsdag 27 maj             Hemlig utflykt 
                                      Anmälan senast 18 maj till Britten Sjöstedt, email  britten.banica@gmail.com   

Onsdag 05-aug             Ladies Invitation  bana  OP62, 18 hål,  Shotgun kl. 08.30, 4-Boll, Pb

Onsdag 30 september  Damernas Höstmöte

Tävlingsledare och utbildningar
Då vi planerar att genomföra  23 damtävlingar under kommande golfsäsong, behöver vi många entusiastiska Tävlingsledare, som effektivt administrerar våra onsdagstävlingar.
Därför vill vi slå ett slag för Golfförbundets utbildningar i hantering av GIT Online – Tävling - funktionerna för Tävlingsledare.

GIT Online -
Uppläggning av tävling, 
Den  24 februari kl. 09.00   eller 3 mars kl. 13.00 (extrainsatt)   eller 20 mars kl.  09.00

GIT Online  - Genomförandet av tävling
Den 24 februari kl. 10.30     eller    3 mars kl. 14.30 (extrainsatt)    eller  20 mars kl. 10.30

Krävs minst 5 pers. Upplägget för webbutbildningarna är att olika avsnitt i systemen genomgås på en bas-nivå och tar ungefär  45 minuter vardera. Dessa utbildningstillfällena är kostnadsfria.
Så ta chansen att vara med. Det ger dig en fin chans att inte bara bidra utan också njuta av ännu fler kontakter med härliga damer. Om du känner dig osäker på vad det innebär att vara Tävlingsledare och vill delta i GIT Online –utbildningen,  för att säkerställa plats i utbildningen, skicka snarast ett mail till mig  . helena.kuoppala@telia.com

Om ADA Golfen*

Efter 5 år och efter många damers önskemål, återuppstår ADA Golfen 2020, initierad av Torrekulla Golfklubb.  Ett antal golfklubbar inom Göteborgs Golfdistrikt med omnejd är inbjudna att arrangera en tävling under säsongen, fristående av varandra, med det gemensamma namnet ADA Golfen.
Varje arrangerande klubbs Prisbords-tema är mat, från olika länder eller områden.
Med tillräckligt många arrangerande klubbar, planerar ADA Golfen en egen Hemsida för uppföljning  
och en gemensam höstavslutning i mitten eller slutet av september.
ADA Golfen på Särö Golf Club spelas den lördagen 16 maj, som Partävling för damer, Bästboll, slaggolf.

Nya Världshandicapet
Nytt för i år, är införandet av det nya Världshandicapet. Den kommer att gälla från 1 mars 2020.
Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Golfträning med Pro

Du som känner att du är lite ringrostig eller aldrig riktigt kommit igång med golfen.
Bästa sättet att få råd, dåd och stöd, passa på att kontakta klubbens pro, Peter Brattberg via sarogolfklubb@gmail.com  eller  telefon 0730-434994.

Damgolfen på onsdagar
Särö golfdamers egen dag, Alla damer som är medlemmar i Särö golfklubb är varmt välkomna på onsdagarna. Du är aldrig för ung och heller aldrig för gammal. Syftet med onsdagarna är att spela golf, tävla både korrekt och lättsamt samt att ha väldigt trevligt.

Kom och spela med oss på onsdagarna, du behöver ha minst klubbhandicap. Vi hjälper dig att komma igång.

Seriespel för damer
För dig som gillar att tävla finns det möjlighet att kombinera onsdagarna med seriespel (indelat efter åldersgrupper).  Kontakta Bodil Eriksson (kansli@sarogc.se) för mer information.

Golf och Spelformer och lottning
Normalt sett lottar vi bollarna med syfte att du ska lära känna nya personer och att vi alla ska få möjlighet att spela med många olika damer under säsongen.
Vi blandar damtävlingarna med par-tävlingar och enstaka skojigare varianter, exempelvis 3 klubbor,  
flagg-tävling och snörtävling.
Någon gång lottar vi  ihop bollarna enligt handicapordning eller kanske någon seriespelsvariant.
Då vi spelar i två klasser kommer vi att dela startfältet på mitten.
golf.se/min golf, hittar du all info om kommande tävlingar och det är också där vi anmäler oss.

Vi ser framemot härliga golfrundor och fantastiska slag!  

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie        Gunilla    Eva         Lena        Ulla 

 

 

 

 

190913

Varmt välkommen till

DAMERNAS HÖSTMÖTE

den 2 oktober 2019 klockan 18.00

Golfkrogen

Oj så fort en golfsäsong kan gå. I våras kändes det som antalet tävlingar var oändligt många och nu är det nästan slut på det ordinarie tävlingsprogrammet.

Vi avslutar säsongen på sedvanligt vis med en höstmysig kväll tillsammans. Kvällen kommer att smyckas av prisutdelningar, god mat och dryck, genomgång av enkäten samt presentation av nya DK. Alla är välkomna – även du som inte har spelat så många onsdagar som du tänkte eller önskade. Ta chansen och se det som en uppladdning inför 2020 och träffa dina blivande golfkompisar.

Meny

Ett inledande glas bubbel

Ugnsbakad torskrygg med mustig svampsås, serveras med knaperstekt pancetta, potatispuré och säsongens grönsaker

Kaffe och mörk chokladtryffel

Pris 100 kronor (som swichas till Eva Aurell som vanligt).

Anmälan på golf.se – anmälan gäller då betalning inkommit.

Varmt varmt välkommen! / Damkommittén; Ninnie, Christina, Sofie, Eva, Gunilla och Hanna

 

190706

Glad sommargolf på er alla underbara golfande Damer i klubben!

Golf är en fantastisk sysselsättning som vi kan hålla på även då vi innehar väldigt få eller väldigt många år. Vi önskar att vår onsdagsgolf avspeglar det och välkomnar alla från 18 års ålder till … så många år som man känner sig som.

Ladies Invitation

Damkommittén vill börja med att invitera alla klubbens damer till Ladies Invitation den 7 augusti 2019. Och den du ska invitera är någon som är medlem i en annan klubb än Särö. Tävlingen spelas på OP62 – det är shotgunstart kl 8.30 (samling för genomgång av dagen kl 8.00 vid receptionen/drivingrange).

Priset är 600 / par – och då ingår lunch med sallad, lättöl/vatten, kaffe och liten kaka, greenfee för gäst samt tävlingsavgift för båda. Med andra ord – allt inkluderat. Vi räknar med att ha spelat klar vid 14 och samlas därefter på Blomstermåla för lunch och prisutdelning. All info finns på golf.se och det är också där eventuella uppdateringar sker. Varmt välkomna!

Förra veckan var en intensiv vecka med mycket roligt. Onsdagens tävling sponsrades av Epiq och var en Flaggtävling. Det blir vääääldigt tydligt när dina slag är slut…! Vackert med alla fina flaggor i olika färger som våra tävlingsledare hade fixat, utplacerade lite här och där allteftersom rundorna avslutades. Några av oss fick inte spela så många hål som vi hade önskat. Andra fortsatte spela efter 18 green. Längst kom Anita Paulson som tog sig ända till hål 20. Övriga klassers vinnare avslutade på hål 19 och det var Anki Lindberg och Gunnel Hellmér. De och andra som passerade 18:e green fick glädjas åt härliga sänkningar som förstås noteras. Epiq delade ut supersnygga rullväskor, ryggsäckar och bagar. De har en fin affär i nya Hovås till glädje för oss alla.

Sänkningarna (och en och annan höjning) verkar som de rasslar in nu. På alla banor. Alla som vill ligga ”rätt” till nästa år när Världshandicapsystemet implementeras bör registrera ALLA sina ronder redan nu.  Det nya handicapsystemet kommer att baseras på ett snitt av dina senaste 8 bästa rundor av de senaste 20 spelade. Så anslut dig till alla dem som redan nu registrerar ALLA rundor så att också du får ”rätt” handicap.

Om det var många färger på banan på onsdagen så var det mer enahanda men mer självlysande på fredagen. Våra tävlingsledare spred sig som orangea blommor över banan för att sedan samlas till en välförtjänt After Golf. Alla vi Damer tackar alla er Tävlingsledare!!!!Veckan innehöll också en mängd seriespel och en del otroligt bra resultat.

Denna veckas tävling Utsikten spelades på SO70 (som verkligen är en utsiktsbana) med vår fantastiska sponsor Optikkällaren. De mest framsynta och vidsynta damerna som vann var Katja Puuri, Anita Paulson och Petra Kåks.

Under sommaren fortsätter våra onsdagstävling kompletterade med klubbens helgtävlingar och en golfweekend. Anmäl dig till det mesta och njut av trevliga golfkompisar.

Information om veckans tävlingsresultat finns alltid på damernas hemsida och tävlingsinfo finns på golf.se. För er som har Facebook finns en sida där vi lägger upp fina bilder och info kring seriespel. Vi gör lite avbrott i nyhetsbrevet under den kommande månaden och återkommer i augusti.

Jag brukar uppmana till att slå långt och rakt – justerar just nu den uppmaningen till rakt. Det räcker långt ??. Må gott och njut av sommaren. / Hanna Plymouth (ordf. DK).

 

190126

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!                                

Nu ljusnar det ute och många av oss börjar bli väldigt golfsugna. Vi tänker tillbaka på alla puttar som rullade i, alla vatten vi undvek och alla spikraka drivrar.

Den kommande säsongen kommer att bli lika härlig som den förra. Väderbeställningen görs i mars men redan nu är en del annat spikat;

14 mars             Tävlingsledarträff i Klubbhuset 19.00

10 april              Vårmöte med 9 hål scramble på SP54 Shotgun 17.00

5 juni                 Hemlig utflykt ??? tidigt ??

25 sep                Höstmöte

Vem kan vara med på onsdagarna?

Alla damer som är medlemmar i Särö golfklubb är varmt välkomna på onsdagarna. Du är aldrig för ung och heller aldrig för gammal. Syftet med onsdagarna är att spela golf, tävla både korrekt och lättsamt samt att ha väldigt trevligt. För vissa är själva golfandet viktigast, för andra är umgänget på banan och den efterföljande prisutdelning själva vitsen. För dig som har klubbhandicap eller helt enkelt inte vill tävla finns en motionsklass.

Du som känner att du är lite ringrostig eller aldrig riktigt kommit igång med golfen. Kom med på onsdagarna. Bästa sättet att få råd, dåd och stöd. Du behöver ha minst klubbhandicap – resten får du hjälp med.

För dig som gillar att tävla finns det möjlighet att kombinera onsdagarna med seriespel (indelat efter åldersgrupper).  Kontakta Bodil Eriksson (nås via kansliet) för mer information.

Spelformer och lottning

Normalt sett lottar vi bollarna med syfte att du ska lära känna nya personer och att vi alla ska få möjlighet att spela med många olika damer under säsongen. Vi blandar också med allt från partävlingar och enstaka skojigare varianter (exempelvis 3 klubbor och flaggtävling) till att någon gång sätta ihop bollarna enligt handicapordning eller kanske någon seriespelsvariant. Vid de tävlingar där vi spelar i tre klasser kommer handicapgränserna att vara oförändrade kommande säsong. Då vi spelar i två klasser kommer vi att dela startfältet på mitten. På golf.se kommer att finnas all info om kommande tävlingar och det är också där vi anmäler oss.

Tävlingsledare

I år kommer vi att göra en extra satsning på våra fantastiska tävlingsledare. Så ta chansen att vara med. Det är roligt, inte svårt och det ger dig en fin chans att inte bara bidra utan också njuta av ännu fler kontakter med härliga damer.

Den 14 mars har vi kick-off för er som är tävlingsledare. Vi kommer att gå igenom rutiner, pärmar, lite kring nya regler samt annat smått och gott. Vi vill vara, och behöver vara, många tävlingsledare för att kunna hålla en hög standard på våra onsdagar.

 • Så du som spelar ofta. Anmäl dig!
 • Du som vill spela mer! Anmäl dig!
 • Och du som bara är lite nyfiken och vill ha trevligt – anmäl dig!

Känner du dig osäker på vad det innebär att vara tävlingsledare? Hör av dig till Hanna, 0727-30 42 42 eller hanna@hplymouthutveckling.se med dina funderingar.

Anmälan till TL-träffen den 14 mars till Christina Carlquist, christina.carlquist@telia.com . Vi bjuder på en macka och något att dricka.

Nya regler

Som säkert många har uppmärksammat så är det nya regler som gäller 2019. Och som tur är så är de alla till för att förenkla och snabba upp spelet. Vi kommer förstås att se till att vi får möjlighet att lära oss det nya.

Du kan redan nu ladda ner appen Rules of golf 2019 för Android och iPhone och sedan ladda ner den svenska varianten. Det finns också Regelfilmer på svenska, 24 filmer med svenskt tal och text som visar några av de viktigaste nyheterna i regler 2019, finns i en spellista på Svenska Golfförbundets YouTube-kanal  (klicka på länken så kommer du rätt direkt).

Information till Damerna

Information om vad vi håller på med kommer i ojämna mellanrum via mejl. Om du inte vill ha mejl från Damerna så meddela kansliet så tar de bort dig från listan. kansli@sarogc.se Första brevet varje år går till alla klubbens damer. Huvudkanalen för information är mejl.

På damernas hemsida finns också info om lite av varje http://www.sarogolfklubb.se/se/kommitt-er/damgolfen . Den uppdateras löpande (även om vi just nu är mest på förra året...). Vi har också en facebooksida som heter Damgolfen Särö Golf Club. Alla som är med där kan bjuda in nya damer (medlemmar i SGC). Fb använder vi mest för att titta på fina bilder från onsdagarna och berätta hur seriespelet i de olika grupperna går.

Enkät och motioner till klubben

I slutet av förra säsongen gjorde vi en enkät för att få veta vad du tycker om saker och ting. Kortfattat kan man säga att de flesta är nöjda med det mesta, förutom utbudet i restaurangen på onsdagskvällarna. Inför kommande säsong tar vi med oss det och annat vi kunde läsa oss till i enkäten och justerar och förbättrar.

Utifrån synpunkter från damerna la vi in två motioner till klubben höstmöte. Den ena avsåg ljudnivån i restaurangens veranda och där hoppas vi nu på någon form av ljuddämpande åtgärd. Fast egentligen vil vi ju sitta utomhus ??. Den andra handlade om möjligheten till reducerad greenfee när vi spelar OP62 eller 9 hål på SO70 för de damer som endast är medlemmar i Parkbanan. Greenfeen är nu satt till 125 kronor för dessa tävlingar och vi hoppas att många damer ska utöka sitt spelande.

Vi vill vara ännu fler

Vi vill vara en av de klubbar i Sverige som engagerar störst procentuella andel av sina damer i sin klubbverksamhet. 2018 deltog 85 enskilda damer någon gång i någon av de 23 tävlingar som genomfördes. Det är nästan 24 % av klubbens damer (att jämföras med ”gubbarnas” knapp 20 %...). Låt oss se om vi kan bli ännu fler som deltar på onsdagarna. Att kunna säga att ¼ av damerna i Särö är aktivt engagerade i Damgolfen vore härligt!

Alla är varmt välkomna till den kommande säsongen. Är du lite ny eller ovan? Hör av dig till undertecknad eller någon annan i Damkommittén så svarar vi på alla frågor.

Dröm nu om härliga rundor och fantastiska slag! Snart är det dags!

Hälsningar från Hanna

Hanna Plymouth

Ordförande Damkommittén

PS Mycket tacksamma för så tidiga anmälningar till Tävlingsledarträffen som möjligt.

PPS Jag får just nu ovanligt många frågor angående mitt efternamn. Vill klargöra att det absolut inte har med något religiöst att göra. Namnet togs av min farfars farfar Nils Erik Plymouthz när han i 20-årsåldern, på 1860-talet, gav sig iväg på en äventyrlig och mycket lång resa (den började med att han gick till fots till Rotterdam – ingen flygluffande på den tiden…) till Nya Zeeland och Australien som båda har städer som heter Plymouth. I hans handskrivna dagbok från resorna beskrivs allt från försök att gräva guld (lyckades dåligt…) till vardagsliv i en mängd olika orter. Han blev sedemera fotograf och skaffade sig något som likade en prärievagn som han döpte till Australia. Med den åkte han runt på den skånska, blekingska och småländska landsbygden. Han använde vagnen som både ateljé och mörkrum. Det finns en hel del fotografier bevarade och han finns omnämnd i böcker som handlar om fotografer från 1800-talet.

 


 

2018

Hej alla härliga höstgolfande damer!

Mycket kraftfulla och ändå ljumma vindar gjorde utmaningen med 3 klubbor ännu roligare. Tävlingen sponsrades av Hemköp i Billdal som ägs av bröderna Daniel och Andreas Quist. En fin butik som ju är lätt att stanna till vid. Vinnarna var Katja Puuri, Kerstin Renström och Britten Sjöstedt.

Vi har nu två tävlingar kvar – nästa vecka 9 hål på SO 70 (vi spelar lottat – klassvis) och veckan därpå en avslutande 18-hålare på Park 54. Observera att starttider kan justeras på golf.se med anledning av ytterst kvalificerade gissningar om ljus och mörker.

Höstmöte den 3 oktober kl 18.00
Den första onsdagen i oktober kurar vi in oss för Höstmöte med god mat, mannekänguppvisning och prisutdelningar.

Program för kvällen

 • Samling och inköp av den dryck du önskar. Det kommer att finnas 2 st ”stationer” – en för betalning med kort/ kontant och en för swish – det kommer att gå snabbt och smidigt!
 • Buffé med;
  • Höstig högrevsgryta med svamp, ris och grönsaker i höstens tecken, bröd och smör
  • Kaffe och chokladkladdkaka med grädde

(du som har speciella önskemål kontaktar Tímea direkt)

 • Mannekänguppvisning från Lindri (med de hetaste mannekängerna på catwalken i höst)
 • Enkäten – sammanfattning av resultat
 • Prisutdelningar mm

Kvällen sponsras av Damkommittén och du betalar endast det facila priset av 100 kronor! Swisha till Eva Aurell (glöm inte ange namn och Höstmöte) eller lämna i namnat kuvert i receptionen. Anmälan på golf.se!

Varmt välkommen till Höstmötet!

/ Damkommittén (Hanna, Anki, Eva, Christina, Marianne, Ninnie)

PS I dagarna kommer det ut en enkät med syfte att ytterligare förbättra Damgolfen. Svara direkt när du får den – det tar bara ca 4 min. Ju fler som svarar desto bättre blir det!

 

180907

Hej alla golfdamer!                                                                            

Snörgolfen är avverkad och gott var det. Lurigt det där med NÄR det ska snöras. Och hur mycket snöre man vil ha kvar på de sista hålen. Och att det är frestande att snöra i en lite för lång putt för att få äta lite. Tack tävlingsledningen – det är alltid lite extra pyssel med den här typen av tävlingar.

Och ett stort tack till alla tävlingsledare (både ni som har varit och ni som har en tävling kvar). Det är mycket som ska fixas inför, under och efter en tävling och allt sker med glatt humör och helt ideellt. Alla som vill underlätta för våra tävlingsledare ser till att;

 • Anmäla sig i tid – absolut senast kl 15.00 på måndagar (du som inte använder golf.se slår självklart tävlingsledaren en signal på telefon)
 • Vara flexibel – spela med den du blir lottad med
 • ALLTID kontakta tävlingsledarna om det är något – ALDRIG kansliet (det blir oerhört rörigt med information från olika håll)
 • Ta med ditt allra bästa humör och strössla beröm över alla som bidrar till att vi får spela onsdagsgolf – och ta chansen att anmäla dig själv till nästa års ”tävlingslederi” – vi behöver ett par nya tävlingsledare eftersom det alltid är några som slutar.

Snörgolfen sponsrades av Nordea som hade med sig väldigt fina priser till de väldigt fina resultaten (tänk vad 1,6 m snöre kan göra!). Vinnarna i de tre klasserna var Anita Paulson, Kerstin Renström och Gunnel Hellmér. Grattis!

Nu har vi tre fina tävlingar kvar. Ta chansen att tävla mot dig själv och andra och inte minst – ha riktigt roligt! Den 3 oktober kurar vi in oss och har ett avslutande höstmöte med prisutdelningar och annat trevligt.

Och gå genast in och anmäl dig till nästa veckas tävling – 3 klubbor - som sponsras av Hemköp Billdal. Vilka klubbor tänker du välja?  (Anmälan senast kl 15 på måndag.)

/ Hanna o Damkommittén

 

180821

Hej alla golfande damer i Särö GC!                                                  

Högsommaren övergår så sakta i sensommar och vi fortsätter njuta på banor, i trädgårdar och i och på hav.

Vi har många härliga – och roliga tävlingar kvar.

 • Denna vecka slår vi endast klockrena slag med Lambretta som sponsor
 • Nästa vecka är det Smycken & Siden sponsrat av Sofia Holländer Collection och Qristina of Sweden. Oavsett om du spelar eller ej så är alla välkomna på kvällen. Visning av kollektioner och försäljning av smycken och blusar. (OBS! Bra om de som har spelat tillsammans får sitta tillsammans som vanligt).
 • Missa inte Snörgolfen (Nordea) den 5 september (när våra barn var små spelade vi med godis-snören för ökad motivation. Jag hoppas att det är så även för oss damer!?).
 • 3 klubbor veckan därpå (Hemköp Billdal) är också lite extra kul – man får tänk till lite innan, och efter rundan så undrar man varför bagen är fylld av så många klubbor som man verkar klara sig utan.

Vi fortsätter spela tävlingar på onsdagar till och med den 26 september. Den 3 oktober är det avslutning på vårt traditionella Höstmöte.

Den 3 september har Damkommittén möte. Vi kommer då att börja summera säsongen och strukturera de förslag som vi har fått in skriftligt. Passa på att komma in med synpunkter, åsikter och förslag – med en förklaring varför du tycker som du gör. Utan syften och förklaringar blir det lätt bara en massa tyckande och svårt att ta ställning till. Mejla till hanna@hplymouthutveckling.se eller lämna in ett kuvert på kansliet.

Golf är enkelt! Slå långt och rakt, och putta aldrig mer än två ggr ?? / Hanna m Damkommittén

PS Missa inte härliga bilder och rapporter från seriespel mm på vår Facebook-sida Damgolfen Särö Golf Club

 

 

180731

OBS! Vi spelar 18 hål på SO70 då Parkbanan är stängd tills vidare.

Ladies Invitation den 8 augusti 2018 - Open 62

(9 hål på SO70 + 9 hål på SP54)

Bjud in en lady från annan klubb och få en härlig golfdag på Särö GC.

Vi spelar fyrboll bästboll, poängbogey, max antal deltagande par är 36. Efter 9 hål serveras det fika på SP54.

Tävlingen sponsras av Blomstermåla, Särö Hus, Garden Glory och Bräutigams.

 • Samling 7.45 vid drivingrangen tillika receptionen. Shotgunstart kl 08.30 sker på båda banorna. Var i tid – det är en bit att gå/köra till de hål som är längst bort. Lunch ca 13.30 och därefter prisutdelning!
 • Startavgift är 550 kr per par (tävlingsavgift, greenfee, fika och lunch med kaffe/ngt sött).
 • Anmälan senast den 1 augusti kl 15.00 via golf.se. Avgiften betalas vid anmälan och är bindande. Swisha till Eva A 0708-937275 eller betala i namnat kuvert till receptionen.
 • Startlista publiceras den 6 augusti kl 15.00.
 • Båda spelande måste ha ETH (exakt tävlingshandicap) för att komma med i resultatlistan.
 • Läkarintyg gäller för golfbil. Bil bokas i god tid i receptionen.
 • allergier kontakta Särö Golfkrog tel: 031-935800

Tävlingsledare är SGC Damkommitté.

Vid frågor kontakta

 Varmt Välkomna! Damkommittén Särö GC

 

 

180703

Golfdamernas veckobrev nr 10                        

Vilken underbar rond de 33 damerna hade på Open 70 när vi spelade Hälsa & Skönhet i onsdags. Massor av sol, lagom bris och finfint spel. En hel hög av sänkningar i alla fyra klasserna. Det var torrt och bollarna rullade långt (många åt rätt håll). Så ska golf vara när den är som roligast och bäst. Vinnarna var Kerstin Renström, Hanna Plymouth och Kate Hampf som fick välja bland ett dignande prisbord från våra sponsorer GUM, Skargard, Sanopharma AB och Apoteket Särö. Priserna räckte till alla deltagare – stort tack. Tack också till Gustav Andersch som höll en kort och intressant föreläsning om fästingar och hur man undviker att det kliar efter det att man tagit bort dem (frysning är tricket…).

Närmast hål var Charlotte Settergren Borg, 2,11 m (som dessutom spelade fantastisk golf med fantastiskt resultat).

Nästa vecka är det uppehåll för Damgolfen och istället Golfvecka för alla. Vi återkommer med Matslaget onsdagen därpå. Läckra sponsorer; Kitchen Wiz, Mrs Curlie`s , Rollands och Nordgården.

Passar på att påminna om att vi liksom alla andra klubbar följer de svenska golfreglerna som stipulerar att för att mottaga pris på tävling sak du ha minst 4 ronder registrerade. Både tävlingsronder och sällskapsronder är OK. Hoppas att ALLA registrerar alla rundor – på golf.se eller i vårt LHCP-handicapkort!!! Det är enda sättet att ha ett rättvisande handicap. Och alla rundor betyder alla, oavsett om du får en handicap-förändring eller ej. 

Du som har högre LHCP än 25,2 och är med och tävlar på Park 54 måste föra två scorer (det är din ”riktiga” scorepoäng som ska föras in på handicapkortet). Fråga tävlingsledare eller någon annan så får du hjälp och att det blir rätt.

Den 8 augusti spelar vi Ladies Invitation. Bjud redan nu in någon golfande dam från annan klubb! Vi spelar bästboll (var och en spelar sin egen boll och ni får välja bästa resultatet) på Open 62, fikar och lunchar och njuter av golf och varandra. Mer info och inbjudan kommer!

Du som inte kommer att spela Ladies och gärna deltar vid sidan om, är välkommen att vara funktionär. Det blir inte betungande, mest trevligt och vi behöver vara några stycken för att våra gäster ska känna sig härligt välkomna!

Fortsätt slå långt och rakt – och drick lite på varje hål!

/ Hanna Plymouth m Damkommittén

PPS Tack för flera bra förslag till förra DK-mötet – bland annat om tydlighet för prismottagande vid tävling och förslag till hur vi premierar sänkningar . Fortsätt skicka in förslag med det du tycker och varför du tycker så. Vi vill hela tiden förbättra verksamheten. En del gör vi direkt – en del blir nästa år.

 

180624

Hej alla golfdamer!

Fossil-golfen pyntades av färgglada och praktiska regnkläder och paraplyer. Bollarna plaskade i både gräs och vattenhinder och humöret var på topp. Vinnarna var Anitha Hallgren, Katja Puuri och Gunnel Helmér. Stort grattis till grymma resultat trots varierad väderlek.

På onsdag spelar vi Open 70 – glöm inte att njuta av utsikten över både Tistlarna och Stallviken. Bar det är väl värt en sväng upp på berget. Boka golfbil om du vill ha det! Tävlingen heter Hälsa & Skönhet (inte för att vi behöver mer av det men…) och sponsras av GUM, Skargard, Sanopharma AB och Apoteket Särö.

På onsdag har Damkommittén möte. Du som har tankar och idéer kring saker och ting är varmt välkommen att skicka ett mejl där du talar om vad du önskar med en motivering varför. Eller lämna in en lapp i receptionen så fiskar vi upp den där. Skriftligt med motivering är bra för då blir det lättare för alla parter att förstå vad som önskas och varför (motsatsen till ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”). Vi uppskattar verkligen alla som tar sig tid att hjälpa till att utveckla vår verksamhet. Alla förslag är välkomna! Stort tack på förhand!

Slå långt och rakt – det rullar bra nu! / Hanna och Damkommittén

PS Vi går in i sommartider och undertecknad kommer inte att spela så många rundor i Särö. Risken är därför stor att våra veckobrev kommer lite oregelbundet och blir innehållsmässigt fattigare. Så hjälp gärna till och mejla mig vad som händer så försöker jag förmedla så gott det går.

PPS Vi har fått inbjudan från Västerås GK till Anna Nordqvist / Västerås Open by SmartProvider, Singeltävling för damer, söndagen den 1 juli bjuder Västerås Golfklubb in två damer per golfklubb i Sverige till en singeltävling! Först till kvarn …. mejla mig så skickar jag över fullständig inbjudan i pdf.

 

 

180615

Damerna fortsätter att ha tumme med vädergudarna och på onsdagens tävling Konstslaget på Open 62 rullade bollarna långt, och ruffen var härligt lätt att leta i. 42 damer spelade på rekordfart. Tror de snabbaste gick på 3 h och 25 min. Det blir skillnad när det är torrt och kort ruff – jämfört med förra gången då det var superblött och ruffen var saftig som en klöveräng (kor hade varit gladare än golfare som var där). Tror att vi alla uppskattar det fina tempot så det fortsätter vi med säsongen ut (dessutom lättare att spela bra då det flyter på).
De som först fick den svåra uppgiften att välja från ett konstfullt prisbord var Ann-Sofi Johansson, Gudrun Ivarsson och Gerd Sörvik. Grattis till inte bara fina vandringspriser utan också nya konstverk!

Vi tackar

 • Särö Konstgalleri (ett underbart ställe att köpa presenter eller något till sig själv. Finns allt från små vackra saker till stora imponerande konstverk),
 • Ingvar Orrelid (vandringspriser),
 • Elisabeth Paldén - som själv lämnade över ”närmast linjen på hål 2-priset” till Gun Andersson som låg endast 96 cm från linjen – en mycket vacker sommartavla skapad enkom till detta tillfälle,
 • Elisabeth Johansson, Atelje Jo, Onsala – ser väldigt fint ut på nätet
 • Margareta Sölveland (har en trevlig atelje på Koksås i Onsala som du är välkommen att besöka),
 • Hanna Ekegren (fina brickor som 2 st får njuta av)
 • Marika Lang (som berättade om sitt konstnärskap och om alla spännande saker som händer på det nya Art Events som både är galleri och upplevelse, bland annat är det Art After Work på vissa fredagar). I augusti kommer det vara ”En Konstig Kväll” – de är olika varje gång och det kommer en utförligare inbjudan snart. Har varit på en ”konstig kväll” och det var en upplevelse… Självklart inte bara för Damer så alla sorters roligt folk är välkomna …

Visst är det bättre med närmast linjen jämfört med längsta drive? (snofsigt med ett band istället för målad linje) – lika svårt för alla. ??

Nästa vecka är vi åter på Parkbanan och spelar Fossil – en klassiker. Du som ännu inte spelat onsdagsgolf är extra Varmt Välkommen!!! Det är aldrig för sent att börja – bara för tidigt att sluta.

Tror att våra banor uppskattade gårdagens regn. Själv är jag glad att solen har återkommit!

Slå långt och rakt! / Hanna m Damkommittén

PS Missa inte vår Facebookgrupp där det finns härliga bilder från alla tävlingar. Om du inte vet hur du ska göra – kontakta någon av oss i Damkommittén – alla är välkomna!

 

 

180609

Vi kände oss inte så gamla, men väldigt fria då, då vi golfade på Nationaldagen!

Nationaldagen strålade av sol och blågula fanor (på puttinggreen, bagar och tom på skor) och 48 damer tävlade i 6+6+6 (bästboll/foursome/singel) i en lottad partävling på Parkbanan. Våra tävlingsledare, Ulla S och Marianne C, excellerade med ett scorekort där ingen kunde göra fel. Otroligt smart tänk och dessutom snyggt fixat. Tack!

Prisbordet var ett blomsterhav från Nilssons Plantskola – och de tre bäst placerade paren, Kerstin Renström & Hanna Plymouth, Charlotte Settergren & Ann Ericsson och Christna Magnusson & Gunilla Eklund nästan försvann bakom de vackra blomstren och fick dessutom kompletterande presentkort. Det fanns också många lottpriser med nog så underbara växter. Det är något speciellt med blommor och blader. Vi människor mår bra av dem. Även om vi på golfbanan uppskattar en viss ordning av floran.

Nästa vecka spelar vi Konstslaget på Open 62 (börjar med nio hål på långa banan och avslutar med nio hål på korta banan) – den roligaste och mest omväxlande av våra tre banor, den perfekta kombinationen av vacker knixig bana med svindlande vyer och ett smycke till parkbana. 6 konstnärer och ett galleri sponsrar och minst en konstnär kommer på besök. Dessutom vet jag att det kommer att presenteras ett spännande evenemang för den konstintresserade, som går av stapeln i augusti. Missa inte det! (Du som känner att det är bra med golfbil de första nio är förstås välkommen att hyra).

Gå med i vår Facebookgrupp - Damgolfen Särö Golf Club - och se alla fina bilder från tävlingarna. Alla som är medlemmar i gruppen kan bjuda in personer till gruppen om ni är facebook-vänner.

Svinga lugnt och fokusera på de stora greenerna och de bra slagen!

/ Hanna m Damkommittén

PS Det uppstod en del oklarheter kring var bollar, med nät i spelriktningen, skulle droppas. Tips! Spela bollen så som du själv tror OCH spela en Alternativ boll så som andra rekommenderar dig. Var tydlig med vilken boll som är din ”huvudboll” och vilken som är den Alternativa. Sedan kan ni i lugn och ro få hjälp efter avslutad rond.

Hanna med Damkommitten

 

180601

När prisbordet är en vernissage!!!                         

Onsdagen gick i generositetens tecken. Solen omfamnade återigen de dryga 40 damer som spelade Konst & Foto på Parkbanan.

Sponsorerna/konstnärerna Ingela Malmberg & Marion Brisman bjöd på ett dignande prisbord av sitt eget konstnärskap. Fantastiska målningar, fotografier och textilkonst skapade med olika tekniker. Det var överväldigande skickligt och vackert och våra förstapristagare Ann-Sofi Johansson, Gun Andersson och Karin Landin hade inte lätt att välja. Och inte bara de utan även 2:or och 3:or fick pris och Ann-Sofi vann närmast hål. Fin bild finns på Damernas hemsida. (Själv har jag aldrig blivit så glad över ett lottpris).

Generöst bidrog sedan damernas tävlingsavgifter (minus klubbens 25%) samt extra bidrag under kvällen till dryga 3600 kronor till Oloo School i Kibera (https://www.facebook.com/olooschoolkenya ), ett gigantiskt slumområde i Kenya. I första hand går de pengarna till skolmat till skolbarnen (och ibland även deras syskon). Det är inte lätt att lära sig när man inte är mätt… (vi är nog några stycken som inte är vårt bästa jag när vi inte har ätit…). Jessica Camsel som grundade organisationen som samlar in pengar till skolan besökte oss och delade med sig av bakgrunden till engagemanget och sålde fina smycken. Känns väldigt skönt att veta att alla pengar går fram (inga pengar försvinner till administration). För er som vill ge ett extra bidra eller helt enkelt inte hann så är swishnumret 232252880. Det är glädjande att inte bara ta emot utan att även få dela med sig.

På Nationaldagen spelar vi en spännande lottat partävling på Parkbanan. 6 hål bästboll + 6 hål foursome + 6 hål singel (inte så svårt som det låter – alla får hjälp så det blir rätt). Ingen D-klass/motionsklass denna gång eftersom det är partävling. Alla är välkomna att spela på max 25,2. Sponsor är Nilssons Plantskola. Anmälan som vanligt på golf.se.

Alla golfande damer i klubben är också välkomna till vår slutna Facebookgrupp – där finns bland annat fina bilder, glada tillrop och ibland lite rapporter från seriespel mm. Be någon som redan är med i gruppen att bjuda in dig!

Svinga lugnt (det är bara på hårt pluggad boll man ska slå hårt, för att slå längre – gäller både på golfbanan och i livet) ?? / Hanna med Damkommitten

 

180528

Hej alla golfande damer!

Både ni som har spelat massor i år och ni som fortfarande putsar klubborna för premiärrundan.

I onsdags var det årets Utflyktsdag – för första gången var den Hemliga Utflykten ohemlig och alla visste att vi skulle till Varberg Östra. Bussen ville dock till en annan bana men efter lite vimsande på landsbygden landande vi rätt. Solen värmde… och paraplyerna förvandlades till parasoller. Banan är supertrevlig OCH trixig. De som bemästrade den allra bäst var Katja Puuri, Ulla Sahlin och Eva Petersson. Närmast hål var Katja och längsta driven slog Gunilla Eklund även om skylten försvann … Som traditionen bjuder så sponsrades utflykten av Maleviks Kakhus som bidrog med finfina presentkort och goda bröd. Det dignande prisbordet bestod också av extrapriser från Start Communication och Hing Organics så det var ingen som åkte tomhänt därifrån. På bussen hem njöt vi av välförtjänt After Golf – solen hade tagit ut sin rätt och även vatten var uppskattat.

På onsdag är vi tillbaka i Särö och spelar på Parkbanan. Vi spelar för första gången Konst & Foto som sponsras av Ingela Malmberg & Marion Brisman. Tillika är de tävlingsledare. Undertecknad som verkligen uppskattar både konst och foto tänker att det här kanske är årets bästa tävling. Som vanligt anmälan på golf.se innan måndag kl 15.

Fint väder är beställt även denna vecka…

Damkommittén har möte på tisdag kväll. Det dyker upp glada och kloka förslag från alla håll hela tiden. Om du tycker/tänker något som gör att vi får det ännu roligare både socialt och tävlingsmässigt är du varmt välkommen att höra av dig med dina synpunkter till någon av oss. Gärna på mejl. OCH glöm inte att tala om vad som är anledningen till att du tycker som du tycker – det gör det mycket enklare att väga olika förslag mor varandra.

Hanna och hela Damkommittén                                                                                

PS Är du ännu inte med i vår Facebookgrupp – Damgolfen Särö Golf Club – så be någon av oss i Damkommitten (du hittar oss alla på Särö Golf Clubs hemsida), eller någon annan du känner som är med, att bjuda in dig. Den som bjuder in dig måste du bli Facebookvän med. Det är väldigt trevligt att vara med inte minst för att vi där har fina bilder ”med skärpa” (de flesta tagna av Ingela Malmberg) från allt vi gör.

 

180518

Hej alla härliga golfdamer i Särö GC!                                                                              

I onsdags spelade vi Modeslaget, 9 hål på Open 70 från tee 47. Det var roligt att spela från annan tee och kanske var det utslaget som var inspirationen till de många sänkningarna. Vinnarna var Ann-Sofi Johansson, Marianne Börjesson och Maria Stocks som fick ta emot generösa presentkort från Modestugan i Åsa. Närmast hål på 7:an var Ann-Sofi, 2,74 m. Även denna vecka hade vi deltagare i D-klassen (en motionsklass för dig som inte är sugen på att tävla).

Modeslaget sponsras av Modestugan i Åsa och under kvällen berättade Annett Wiktorsson om hur hon tänker när hon noggrant väljer utan vilka märken hon arbetar med och hur viktigt både kvalitet och passform är. Och aldrig många plagg av samma. Du ska känna dig unik.

Nästa vecka är det ohemlig utflykt till Varbergs Östra. Det känns alltid lite extra lyxigt när allt är fixat. Fika, golf, lunch och After Golf i bussen.

Vi är alla tillbaka i Särö den 30 juni då vi spelar Konst & Foto på Park 54, som sponsras av Marion Brisman och Ingela Malmberg. Vi kommer då också att få besök av Oloo School och dess grundare Jessica Camsel så denna gång kommer vi inte bara att få ta emot priser utan även få chansen att delas med oss till andra.

Svinga lugnt! /Hanna och Damkommittén

 

180510

Hej alla golfdamer i Särö GC

Ännu en onsdag i strålande solsken då nästan 50 damer spelade på Parkbanan med vår fina sponsor Sebago. Roligt att Kenneth själv spelade med – det uppskattar vi. Vinnarna i de olika klasserna var Gunilla Eklund, Marianne Börjesson och Eva Leandersson. Närmast hål var Ann Ericsson 1,88 (hål 1/10). De och många fler fick ta emot härliga Sebagopriser. Kenneth berättade också att man i nästa kollektion kommer att satsa ännu mer på kvinnorna så håll utkik till hösten.

Jag har en vision om att alla som tar emot ett pris när vi spelat på Parkbanan viftar elegant med sitt Lokala handicapkort på vägen fram till prisbordet (pris får endast mottagas när tävlingsledningen sett att kortet är ifyllt). Jag såg flera som viftade elegant igår så vi är på god väg. Syftet är förstås att säkerställa att alla alltid spelar på rätt handicap (alla ska fylla i varje tävling även om det inte blir någon ändring) – och glöm inte andra tävlingar och helst sällskapsrundorna. När nya handicapsystemet är i bruk kommer det att bli ännu viktigare. Men vi damer ska ligga i framkant så vi kör fullt ut redan nu.

För dig som inte har varit med någon onsdag ännu vill jag berätta att det brukar gå till så att vi efter avslutat spel går vi upp till golfkrogen. Man sitter tillsammans med de man har spelat med för gemenskapen skull, och de som inte har spelat hittar vi alltid en plats för. Man brukar kunna se vilka som har spelar för- respektive eftermiddag, genom att förmiddagsfolket ofta har hunnit dra på sig något annat än golfkläder och dessutom har hunnit kamma håret ??. Alla är glada och stämningen är hög och skratten många. Det finns mat och dryck att beställa för den som önskar.

 Missa inte att anmäla dig till Utflykten den 23 maj på golf.se. Sista anmälan är ganska snart så gör det direkt. Bifogat finner du info.

Regelvandring på Parkbanan på tisdag den 15 – samling kl 18!

Nästa vecka spelar vi på Open 70 – endast 9 hål så alla kan vara med och njuta av våra underbara vyer över havet. Vi spelar från Gul Tee så det blir lite variation (är ju inte så stor längdskillnad på vår bana, mest en annan vinkel). Modestugan sponsrar och det kommer att finnas snygga kläder att kika på och kanske köpa på kvällen. Anmälan som vanligt på golf.se – och föranmälan ang. mat på kvällen till Golfkrogen på Fb, SMS eller telefon.

Hör gärna av dig om du har tankar och idéer! / Hälsningar Hanna/ Damkommittén

PS Mejlet går ut till alla damer i klubben med förhoppningen att ännu fler ska dyka upp och spela och umgås med oss på onsdagarna. Om du vill Avregistrera dig så svara på mejlet och meddela det.

PPS Låt oss se till att om det är okrattat i en bunker så är det orsakat av någon annan än Damerna. Dessutom – roligare att kratta i bunkrar än hemma…

Vänliga hälsningar
HANNA PLYMOUTH

 

180430

Hej alla damer!

Vi hade återigen en härlig onsdag med 66 deltagande damer som spelade Parkbanan. Lena Fredén vann närmast hål priset på hål 1/10 – flaggan hade någon gömt bakom bunkern…

Sponsor var Func Factory och Karin Öhrn som dels hade med sig ett urval från årets kollektion (många handlade snygga kläder) och dels delade ut generösa presentkort och fina lottpriser. Besök Func Factory i Mölndal för att hitta ännu mer att välja på.

1:a priserna gick till Ann-Sofi Johansson, Gudrun Ivarsson och Eva Petersson. 2:a priserna till Annelott Jansson, Lilian Bergström och Kate Hampf. 3:e priser; Kerstin Renström, Hanna Plymouth och Karin Landin.
Vi hade flera spelanden i D-klassen – Härligt!!! Golf ska vara kul och tillgängligt oavsett om du vill tävla eller ej.

Bifogat finner du inbjudan till den i år ”ohemliga” utflykten till Varberg. Jag ser fram emot en härlig dag i Varberg och trevliga och tramsiga bussresor dit och hem. Mer info i bifogad fil. Anmälan på golf.se

På onsdag spelar vi Open 62 med Optikkällaren som sponsor. En härlig bana som startar med motion och underbara vyer över Tistlarna och havet och avslutas på vår vackra parkbana. Anmäl dig nu! (Det går bra att hyra golfbil för den som önskar.)

PS I första veckomejlet berättade jag om vilka mina golfmål för säsongen är (Sänka alla puttarna (max 2-putt); Sänka handicapet; Slå långt och rakt samt Spela massor av golf med nya trevliga golfare och ha sanslöst roligt!). Det har börjat komma in mål från många av er andra. Kul! Mejla dina golfmål till mig så gör vi en helt ovetenskaplig och anonym utvärdering på höstmötet!

PPS Det blir lite mycket nu… Ni underbara damer som är tävlingsledare och sponsorkontakter kommer under dagen att få ytterligare ett mejl – tacksam om ni läser även det…

Vänliga hälsningar
HANNA PLYMOUTH

 

180421

Hej alla härliga golfdamer i Särö Golf Club!

Vi startade säsongen i strålande solsken med en härlig scramble. Några spelade lysande golf, själv spelade jag hellre än bra. På ljudnivån på kvällen lät det som alla hade trevligt.

Mannekänguppvisningen var som vanligt en höjdpunkt. Snygga kläder på snygga damer. Perfekt kombination. Det klappades och kändes på sköna funktionella material.

Fina priser delades ut från Nellbecks och från GöteborgsOperan. Kom ihåg att under säsongen gynna våra sponsorer – OCH tala om att du är från Särö Golfdamer så att de känner att de får något tillbaka för sin generösa sponsring.

Nästa veckas tävling sponsras av Func Factory. Vi spelar på Park 54 och det är shotgun både på förmiddag och eftermiddag. Anmälan på golf.se senast måndag kl 15 - som vanligt. Frågor till tävlingsledarna – du hittar kontaktuppgifter när du anmäler dig.

Karin Öhrn från Func Factory kommer att finnas på plats på övervåningen i klubbhuset från kl 17. Hon kommer att ha med sig exempel från kollektionen så att du kan prova och beställa – och köpa om just din färg och storlek finns där.

På vår Facebooksida Damgolfen Särö Golf Club kommer Tímea från golfkrogen att varje vecka lägga ut menyn för onsdagskvällen – med priser. Anmäl i så god tid som möjligt vad du vill äta och betala gärna i förväg så vi slipper köande på kvällen. Swish är supersmidigt. (Om du har Facebook och inte har blivit inbjuden till gruppen så säg till Ingela Malmberg - mingelas@outlook.com  eller någon av dina Facebookvä’nner som redan är med – alla kan bjuda in om man är vän).

På måndag är det årsmöte för hela klubben på Säröhus – ta chansen att få veta mer om hur hela klubben fungerar.

Idag är det sommarvärme och banorna är fina. Vi ses där!

/ Hanna                                                                                                   

PS Strålande väder är beställt för hela säsongen!

 

180412

Påminnelse Damernas vårmöte den 18 april

Nu strömmar anmälningarna in så se till att säkra din plats – sista anmälningsdag idag den 12 april!

Nästa vecka peggar vi upp för årets första onsdagstävling med efterföljande Vårmöte. Nedan finns info om anmälan samt pris och betalning för Vårmötet.

OBS! Om du både spelar golftävlingen och är med på kvällen behöver du anmäla dig till båda.

Golfen; 9 hål scramble med shotgun kl 16.30:  du anmäler dig på www.golf.se – anmälan som vanligt senast måndag kl 15, startavgift 60 kr.

Vårmötet börjar så snart vi har spelat färdigt – halv 7 /sju-tiden…

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor

Anmälan till Anki senast den 12 april.  annchristin.lindberg@gmail.com

Betalning för vårmötesbuffé

För att minska köbildningen på kvällen ber vi att du swishar till Tímea på nummer 1234588034;
priser enligt nedan;

Buffé 170 kr

Vin 69 kr

Mat+vin 230 kr

Mat+Loka/lättöl 197 kr

Mat+alkoholfri öl 209 kr

Mat+öl Eriksberg 50 cl 229 kr

Glöm inte att skriva VÅRMÖTE och DITT NAMN då du swishar så att Tímea tydligt kan se vad som är vad, vem som är vem och vem som vill ha vad.

Vi kommer även under resten av säsongen att i största möjliga utsträckning swisha i förväg för att underlätta och snabba upp. Så lägg upp numret som en favorit in din swish.

Ta chansen till en runda på Open-banan under helgen så att du är i högform på onsdag – fina priser utlovas!

(Missa heller inte att vara med och städa våra fina banor på lördag kl 10 -trevligt och välbehövligt)

Nu peggar vi upp! / Hanna, Christina, Marianne, Ninnie, Anki, Eva

 

180330

Varmt varmt välkommen till vårmöte den 18 april!

Nu är det äntligen vår och dags för golf utomhus och vårmöte. Nu ska vi spela – tävla – och umgås!

Så ta dig igenom detta lite långa mejl för här förklaras en del om hur vi i Damkommittén har tänkt kring saker och ting!

Vi börjar med vårmötet den 18 april!

Shotgun klockan 16.30 (var gärna på plats 16.00) i lottade 3-mannalag – anmälan på www.golf.se

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor (vi kommer att kunna betala med swish – återkommer om detta)

Anmälan till Anki senast den 12 april. annchristin.lindberg@gmail.com

Information och sedan modevisning – Sponsor: Nellbecks

Lite om den kommande säsongen

Våra övergripande mål är att spela snabbt och spela ruskigt bra – och ha roligt!

Vi vill att både du som gillar att tävla och du som mest spelar för att det är trevligt ska trivas lika bra. Därför behöver vi alla hjälpas åt med en del saker;

- Spela i ett effektivt tempo; Sätt din bag åt det håll du ska gå efter green redan från början, Skriv och räkna när du gått av green. Vi kommer enbart att spela slag- och slaggolf
så vi kommer inte att behöva räkna poäng ute på banan.

- Rätt handicap: Alla i bollen hjälps åt att påminna varandra att handicapkorten alltid justeras efter spel 

på SP 54 – det blir roligare om alla har rätt handicap. På de övriga banorna sker ju justeringen automatiskt. Du som har spelat veterangolf, helgtävling eller bara en föranmäld sällskapsrunda innan onsdag – kom ihåg att uppdatera ditt handicap så snabbt som möjligt och senast innan du startar. Även om det inte blir någon ändring av handicap så ska scoren registreras. Vi vill tävla på rättvisa villkor. Även i år gäller att du måste ha 4 registrerade ronder för att få lov att ta emot pris (på Vårmötet går vi igenom precis hur det fungerar för både de långa och den korta banan).

- Jämnstora klasser kommer vi nog inte att få men vi har justerat klassgränserna något så att det blir lite jämnare. (Det enklaste hade kanske varit en klass och att låta handicapsystemet göra jobbet men så blir det inte nu ??).

- Starta så tidigt du kan – För att alla som jobbar ska ha en möjlighet att vara med är det viktigt att du som kan spela tidigare på dagen gör det. Vi utgår ifrån sista start och fyller på bakifrån för att det ska bli så sen start som möjligt för de sista.

- Puttävlingen är på alla tävlingar utom Open 62 (det blir krångligt att putta vid byte av bana).

- Ambitionen är att alla bollar i en tävling ska ha ungefär samma sammanlagda handicap. Störst ansvar för ordning och reda läggs på den med lägst handicap men alla är självklart ansvariga för att allt går fort, smidigt och trevligt till.

- Under en säsong genomför vi 23 stycken tävlingar – har mer än 1000 starter – och har massor av fina priser. Allt detta är möjligt tack vare grymma tävlingsledare – underbara kontaktpersoner som sponsorerna gillar – samt förstås sponsorerna själva. Låt oss hjälpas åt så att det är så smidigt och lätt för alla att utföra det här ideella arbetet som vi alla har så stor glädje av.

Mina personliga mål för säsongen är;

 • Sänka alla puttarna (max 2-putt)
 • Sänka handicapet
 • Slå långt och rakt
 • Spela massor av golf med nya trevliga golfare och ha sanslöst roligt!

Vilka mål har du?

Varmt varmt välkommen till en härlig säsong (och i år har vi beställt extra bra väder på onsdagar)!

Hälsningar Hanna, Eva, Christina, Ninnie, Anki, Marianne

Damkommittén

PS Detta brev går till alla damer i Särö golfklubb. Om du inte önskar mejl från Damkommittén i fortsättningen så svara på det här och säg till så tar vi bort ditt namn.

PPS Jag ser att vissa damer på klubben inte har anmält någon mejladress till klubben – om du känner någon så påminn dem.

 

 

 

171215

Hej alla härliga golfdamer i Särö Golf Club!

Jag vill börja med att hälsa dig som är ny medlem under 2017 ett alldeles extra varmt välkommen. Varje onsdag från vår till höst är vi många damer som spelar golf tillsammans – och samlas på kvällen för samvaro, prisutdelningar, och om man önskar, mat och dryck. Om du inte redan har varit med så ser vi fram emot att få träffa dig i vår.

Just nu jobbar damkommittén för fullt. Vi och andra kontaktpersoner pratar med alla nya och gamla sponsorer för att vi även nästa år ska få träffa spännande företag och få fina prisbord. Tack alla kontaktpersoner som nu ligger i med detta, samtidigt som vi njuter av Lucia och förberedelser för kommande helger. Vi har som vanligt gott om generösa sponsorer, och om det skulle vara så att någon ytterligare sponsor vill ansluta är de förstås välkomna att höra av sig för ytterligare information om vad det innebär. En fin chans att visa upp sig och sitt företag.

Vi har också börjat planera vilka tävlingar/sponsorer som ska ligga när. Ett härligt pussel där vi delar med oss av resultatet så snart det är klart. Boka redan nu in;

den 18 april 2018  Vårmöte med 9 håls tävling och modevisning

den 3 oktober 2018  Höstmöte

På varje tävling har vi minst två fantastiska tävlingsledare. För att ge alla ute på banan den bästa service – och ge tävlingsledarna möjlighet att själva spela vill vi gärna ha fler tävlingsledare. Ett bra sätt att se lite av ”jobbet bakom” men framför allt att få möjlighet att träffa och prata med ”gamla” och nya golfvänner. Om du är alldeles ny så blir du placerad tillsammans med någon eller några som ha varit med förut. Ta chansen och involvera dig lite mer. Mejla Eva Dunert på eva.dunert@gmail.com för att anmäla dig som tävlingsledare eller ställa frågor.

Du som har Facebook kan ansluta till vår grupp Damgolfen Särö Golf Club. Det är en grupp för medlemmar där vi delar glada tillrop och fina bilder.

OBS! Det här mejlet går till alla damer i klubben. Du som inte önskar mejl från Damkommittén – säg till så tar vi bort din mejladress.

Just nu är det vintersäsong och några vilar sig i form, några spelar i simulatorn, en del åker till varmare breddgrader och andra kör promenader och mental träning. Oavsett hur du gör så önskar Damkommittén dig en härlig vinter!

Varma golfhälsningar Hanna
hanna@hplymouthutveckling.se, 0727-30 42 42

PS En av våra helsponsorer – Func Factory – har en pop-up butik nu innan jul. En bra chans att köpa julklappar till sig själv och andra. Se bifogad fil för detaljer.

PPS Allt roligt vi gör tillsammans under säsongen görs med hjälp av ideella krafter. Ta chansen att lära känna fler och ha ännu roligare med din golf. Hör av dig och berätta vad du vill bidra med!

Damkommittén med våra huvudsakliga uppgifter – kontaktinfo finns på hemsidan

Hanna Plymouth – ordförande

Christina Carlquist – sekreterare, tävlingspärmar

Eva Dunert – tävlingar, tävlingsledare

Ann-Christin Lindberg – tävlingar, eventansvarig, krogen

Marianne Orrelid Carlberg – sponsoransvarig

Ninnie Fjelkegård – tävlingspärmar, nya sponsorer

Bidrar och är ej på bild
Eva Aurell (ekonomi)
Ingela Malmberg (hemsidan + foto)

 

171007

Hej alla goa golfdamer!

I onsdags firade vi ju att säsongen är till ända med vårt tradionella höstmöte. Det blev en härlig kväll med god mat, underhållning (tack Annelott:-), prisutdelningar i alla dess former och härlig samvaro. Vi var 53 stycken och jag tror att ni som var där upplevde som jag, att det var mycket värme och goa skratt. Ludde kom även förbi och pratade lite om bl.a range-cup i höst.

Några från DK lämnar sitt uppdrag och jag är en av dem. Hanna Plymouth valdes som ny ordförande i damkommitten. Marianne Capocci och Ragna Hedbom lämnar också och i deras ställe valdes Eva Dunert och Ninni Fjelkegård.

I valberedningen så avtackades Marianne Börjesson och Gunilla Borg av.

Nya i valberedningen är Britten Sjöstedt och Ulla Sahlin. Lilian Bergström är kvar även nästa år.

Resultat och härliga bilder finns att hitta på vår hemsida. 

En blick i backspegeln från säsongen som har gått är bl.a.

 • ETH, exakt tävlingshandicap. Obligatoriskt för att få ta del av prisbord. Detta har ni skött med glans!! Fortsätt att registrera er och spela HCP rundor.-)
 • Ladies Invitation OP62, tyvärr även i år i regn men trots det en härlig dag med glada damer från olika klubbar.
 • Nya helsponsorer: Dughult of Sweden, Nordstans Guld, Hing Organic och Modestugan i Åsa.
 • DK:s "mission" i år var att förmedla "effektivare spel"(speltempo). Detta för att bl.a. kunna senarelägga starten på em och på så sätt nå fler spelare.Detta har blivit bra, som mätinstrument så har vi spelat 18 hål på SP54 på 3 timmar. Bra jobbat alla!! Vi fortsätter även nästa år??
 • Vi har fortsatt med "lottade" bollar och förhoppningsvis har ni lärt känna någon till av damerna lite mer. Vi utövar en individuell sport men som måste utövas tillsammans med andra i tävlingssammanhang. Några har synpunkter på vem man vill spela med eller inte vill spela med och det kan man i sällskapsspel. Vi vill ju tävla, dock har vi alla olika fokus och målsättning med vårt deltagande, men gemensamt är ju att ha trevligt och umgås.
 • Vi har haft många engagerade tävlingsledare och "kaffe-gummor". Stort tack till er!
 • Tyvärr har det varit generellt tråkigt väder, regn och blåst. Vi konstaterade att vi inte haft prisutdelning utomhus iår-(.

Ja det finns mycket att lyfta fram från säsongen som har gått, som jag upplevt gått väldigt fort(som vanligt).

 Nu fortsätter de som vill att spela på onsdagar 9.30. Samling på SP54. Medtag 20:-. 

Inför 2018 behöver vi fler tävlingsledare. Ni som har varit i år, hoppas vi på även nästa år. Alla som vill och kan är välkomna på tävlingsledarträff på krogen torsdag 19/10, kl.18.00. Anmälan till Ragna, på mail ragna.hedbom@gmail.com.

Jag vill här och nu, så här i ett sista mail som avgående ordförande i damkommitten, att tacka er alla som jobbar ideellt och som gör att Onsdagsverksamheten fungerar. Ni är fantastiska??.

STORT tack till er??!! 

Vill också passa på att ge alla damer en stor och härlig höstkram??. Det har varit ett härligt och utmanande jobb att fått lov att vara ordförande för er??.

Tack för ert förtroende.
Vi ses! Ann-Sofi

 

171004

Hej alla!

Så var det dags igen för årets avslutning, höstmötet! I morgon träffas vi på Särö gästgiveri för att runda av damernas säsong. Vi öppnar dörrarna 18.30 och det är ingen idé att komma tidigare, personalen behöver den tiden för att förbereda sig.

Alla betalar på plats, gärna kontanter 170:- för maten. Dryck tillkommer.

De som vill fortsätta att spela tillsammans kommer till SP54 onsdagar 9.30. Ta med en 20:- sedel. Vi kör så länge det går och viljan finns.

Frida vill meddela att den 21 oktober på galan på Särögården så kommer följande artister att medverka: Ulrik Munther, Anna Werner med dansare och Kadir (stå upp komiker)

Hoppas att vi ses i morgon på höstmötet!!

Kram Ann-Sofi 

 

170905

Hej alla damer!

Här kommer en liten hösthälsning, fast här är det inte höst, från ett varmt Hua Hin??. Efter att ha jobbat hela sommaren så bar det av till värmen i två veckor. Och värme, det är det verkligen. Har lyckats att spela 3 rundor golf hittills på olika vackra banor, har en runda i morgon kvar. Fördelen med att åka hit på sensommaren är att det är väldigt lite folk, det är väldigt grönt beroende på att det kommer en och annan skur emellanåt och att det är väldigt billigt att spela golf. Ett tips till alla er som bara tror att man kan åka till Thailand på vintern??.

Fast det är tråkigt att säga det, så är vi inne i den sista damgolf-månaden för den här säsongen. Fattar inte vart tiden tar vägen. Men vi hoppas på att det blir bra golfväder även i Oktober så de som vill och känner för det fortsätter att spela på Onsdagarnas förmiddagar även efter den 27/9.

På Onsdag spelas SOHOCHO på SP 54, där ni alla fått en inbjudan via mejl att ni kan ta med en väninna eller gubbe :-) på kvällen där det blir visning och försäljning av smycken och toppar. Veckan därpå kommer SEBAGO tillbaka och vi spelar OP62, hoppas på att vädret blir bättre i år, ni som var med kommer ihåg att det var ösregn och eftermiddagens tävling blåstes av ??. Vecka 38 har vi Premieslaget på SO70 där Nordea sponsrar och sist men inte minst kommer Hemköp Kullavik på SP54 tillbaka med Höstkorgen den 27/9. Vi har några godbitar kvar att kämpa om. Höstmötet är Ons 4/10 och det kommer en separat inbjudan.

Alla ni underbara damer som ställt upp för oss alla och varit tävlingsledare under året, ni missar väl inte att delta i funktionärsgolfen. Jag har inget datum här och nu men ni kan själva ta reda på när det är och meddela mig om ni vill vara med.

Sitter nu och inväntar att Martin ska vakna så vi kan äta frukost(färsk mango, vattenmelon mm) och sen ta oss på vår moppe till en fin strand?? söder över och suga ut det sista av sommarkänslan.

Ha det bra och njut av hösten??, så ses vi snart.
Varm kram från Thailand/Ann-Sofi

 

170813

Hej!

Söndagsmorgon och jag sitter här lite smått slut i golfkroppen. Det har blivit mycket golf på sista tiden för min del.
I onsdags spelade vi ju Ladies Invitation på OP62. Trots regn blev det en lyckad tillställning där alla var nöjda.

I fredags spelade D50 seriespel på Forsgården.  Alltid en trevlig banan att besöka och många trevliga damer att spela med....lämnar denna kommentar här :).

Igår, lördag var det ju KM för er som missat detta. 18 hål på OP70 + 18 hål på SP54, detta känns idag. Så trevligt att få spela med juniorer och "gubbar", ett bra sätt att lära känna lite fler i klubben.

För övrigt så fortsätter vi med damgolf ett tag till, på onsdag spelar vi 9 hål på OP70 från 47:an (gul tee). Hoppas att många ställer upp. Vi har en ny sponsor, "Modestugan i Åsa" som kommer på kvällen och visar plagg. Ta gärna med någon väninna och även ni som inte spelar hoppas jag kommer på kvällen och tittar.

KM i tennis pågår hela veckan, därför är parkeringen vid SP54 stängd för oss. Respektera detta och parkera någon annan stans under denna period.

På hemsidan "Damgolfen" finns en inbjudan till Albatross Nationella Damdag den 3/9 för intresserade. Den finns även på Damernas fb-sida. Jag kommer att vara borta några onsdagar nu på sensommaren. Är det något så kontakta någon av de andra i DK.

Nu ska jag njuta av en ledig dag, inget jobb och ingen golf!

Må gott! / Ann-Sofi 

 

170803

Hej alla i sensommaren!

Hoppas ni njuter av golf och svensk sommar:-). Helt ofattbart har vi genomfört 2/3 av damsäsongens tävlingar. Många är vi som spelar och njuter av trevlig samvaro. Som tidigare är det SP54 som lockar mest damer, men vi i damkommitten tycker att det är viktigt att damernas tävlingar och samvaro finns även på OP70. Några tävlingar per säsong spelar vi 18 hål på SO70 och även det tycker vi är av vikt för att ha ett blandat utbud. Det är tilllåtet på damernas tävlingar att hyra bil utan läkarintyg på OP70, för er som avstår pga att det är för jobbigt.

Jag har idag varit på Hamra och spelat Ladies Invitation. Många damer och mycket regn blev det. Trevligt och god mat var det i alla fall!

På Onsdag är det vår tur att bjuda in och vi kan bara hoppas på att vi får bättre väder än förra året. Ni som var med glömmer nog inte att det regnade och blåste hela dan:(

För er som ska vara med, glöm inte att betala för dig och din gäst senast 5/8. Mail och startlista kommer att publiceras på Måndag kväll.

Seriespelet har kommit igång nu efter sommaruppehåll. Vi har i alla klasser 3 omgångar att se fram emot. Grattis till D60 som gjorde en kanonmatch på Lärjedalen i Måndags.

Veckan efter Ladies, 16/8 spelar vi 18 hål fån tee 47 på OP70. En utmaning men det kan oxå vara bra för vår golf. Modestugan i Åsa sponsrar. Dom kommer också dit på kvällen och visar kläder. Även ni som inte spelat golf är välkomna! Hoppas att många kommer, då detta är en av våra nya sponsorer iår.

DM för kategori spelas Söndag 13/8 på Hamra. Gå in och anmäl dig så får Du spela Hamra för 100:-.

Vår eget KM går 12/8 med fest på kvällen. Biljetter finns att köpa i receptionen oavsett om man spelat eller ej.

Måste avsluta med att berömma alla deltagare i Onsdags för ett bra speltempo på SP54. 3 timmar på fm och något kortare på eftermiddagen. Vi fick också säsongens klart bästa resultat i alla klasser - finns det ett samband tro?? Tål att tänka på??

Önskar er alla en trevlig helg!

Kram Ann-Sofi

 

170613

Hej!

Åtta tävlingar har redan passerat och 9:an står för dörren i morgon som är Fossil. 60 är anmälda och fint väder utlovas, äntligen!
Några förändringar:

 • När vi spelar OP62 så ändrar vi från poängbogey till slaggolf i C-klassen, d.v.s. att A spelar slagtävling, B & C slaggolf och D klass poängbogey.
 • Endast när vi har shotgunstart serveras det buffé på kvällen och där ska Du fylla i vid anmälan om du tänker äta buffé eller inte.
 • Trädgårdsslaget 28/6 är en lottad partävling på SP54. Vi spelar 6 hål fyrboll, 6 hål foursome och 6 hål singel. Alla spelar slaggolf. Denna tävling går inte att ha shotgunstart på (det blir alldeles för rörigt för alla) därför är det löpande start på förmiddagen och eftermiddagen. En rolig och annorlunda tävlingsform som vi hoppas ska locka många. Ni som önskar specifik starttid, hör av er innan mån 15.00 eller skriv i rutan "till tävlingsledaren" i anmälan.
 • Ladies Invitation den 9 aug på OP62. Anmälan öppnar 1/7 och stänger 1/8. Pris kommer att bli runt 350:-  för gäst och de som betalar greenfee på någon av banorna, annars runt 200:- för klubbmedlemmar. Begränsat antal par är 36. ETH gäller och läkarintyg för golfbil. 
 • En liten påminnelse om hur vi kan göra våra rundor mer tids effektiva:-)
 •  
  • Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen
  • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
  • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
  • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green för att lämna plats för bakomvarande boll att spela in
  • Förbereda sig på väg mot bollen
  • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
  • Släppa igenom bakomvarande boll om man hakat fast i ett hinder
  • osv…

Ha det gott tills vi ses igen!
Ann-Sofi

170602

Hej alla!

Årets hemliga utflykt, som gick till Stenungsunds GK blev en härlig upplevelse. Fint väder mötte oss efter ha lämnat regnet på Särö. Tack till Britten och Inger för ett väl genomfört arrangemang.

Vi är många som varit och fyndat på Func Factorys utförsäljning i Sisjön. Ni som ännu inte varit där har några veckor till på er. Fick ett mejl om att de har förlängt försäljningen några veckor. Riktigt bra och prisvärda grejer! Bifogar inbjudan för er som är intresserade.

Det har blivit lite missförstånd med anmälningar till att "äta" på kvällen. Detta säkert p.g.a. att det serveras buffé när vi har shotgun på eftermiddagarna och annan typ av mat när vi har löpande start. Buffé när alla kommer in samtidigt är det som går snabbast och DK har varit med om att bestämma detta. Vid löpande start blir det ett annat flyt och det går förhoppningsvis snabbare när inte alla kommer samtidigt. I onsdags så hade Tímea räknat med c:a 20 ätande på buffén men det blev bara några få som åt men desto fler som åt Panini. Men det har ju inte varit lätt för er att veta när vad serveras.

Jag har pratat med Tímea och vi har bestämt följande för att det inte ska bli så rörigt. Jag har redigerat på anmälan i GIT så att det står "ska du äta buffé på kvällen", endast när vi har shotgunstarter på SP54 eftermiddagar. Vid övriga tävlingar har jag tagit bort frågan. Då serveras minst en annan varmrätt samt typ Panini. Detta behöver Tímea inte veta för de är ändå två som jobbar då.

Sammanfattningsvis: Frågan finns bara när vi har buffé på kvällen. 

Hoppas att så många som möjligt äter och gynnar vår krog, den är viktig för oss!

På lördag spelas KM korta, kom gärna ut och heja. Vi är fem damer som får gotta oss bland alla herrar. Särö Cup Damer! Det finns fortfarande möjlighet att anmäla er. Jätteroligt spel kvinna mot kvinna och nyttig träning.

Trevlig helg!!
Ann-Sofi

 

170507

Hej!

Hoppas att ni alla har njutit av den första riktiga vårvärmen som är på besök??Kanske Du var med på årets första helgtävling som sponsrades av Thermos i helgen?
Just nu är det 30 anmälda till utflykten, och det finns plats för fler. Anmäl dig senast i morgon Måndag, om Du vill åka med. Mer info finns på hemsidan.
Vi har ju generellt sista anmälan och önskemål om ev. tider eller medspelare senast Måndagar kl. 15.00.  Respektera dessa tider är Du snäll, det blir ett mer jobb för tävlingsledarna annars.
Det har kommit in en del "gamla" 20-kronors sedlar. Dom vill vi inte ha, tack. Var snäll och se till att Du har färska pengar.
Ingela Malmberg har startat en face-book grupp för oss damer i Särö. Vill Du vara med eller vill att någon annan ska vara med, kontakta Ingela eller mej. Här lägger vi ut lite bilder och annat som berör oss damer. Det är en sluten grupp, där bara gruppens medlemmar kan ta del.
Ninni har hjälpt oss i DK att ta fram riktlinjer för vårt kaffe och fika på Onsdagarna.
Läs igenom bifogat dokument.Ev. synpunkter kan ni ta upp på Onsdag kväll.

Hur ska vi ha det? Kaffegummor?!

Kaffegummor men på vilket sätt! Ja det rörde sig samtalet om när damerna träffades på klubbhuset den 26 april. I samråd med Ann-Sofie dristar jag mig nu till att lämna ett enkelt förslag.

Kaffegummorna tillkom när krogen inför säsongen 2011 inte längre tog på sig att serva damerna med fika på Parkbanan. Sedan dess, utom under förra säsongen då krogen igen tog ansvar, har kaffegummor bjudit varandra på varmt att dricka samt något gott att smaska på först både förmiddag och eftermiddag och sedan bara förmiddag, då krogen tog eftermiddagarna. Detta arrangemang har blivit en del av damernas signum – en generös och inbjudande atmosfär!

Efter att ha lyssnat på samtalet den 26:e april står det bortom varje tvivel att damerna önskar ha kvar sina kaffegummor.

Förslag:

 1. DK färdigställer blankett där damerna kan anteckna att de tar ansvar för fika viss dag. Gäller såväl Park- som Openbanan, dock ej tävlingar över 9 hål.
 2. Blanketten med lista finns tillgänglig i tävlingspärmen vilket betyder att dam senare under säsongen kan teckna sig.
 3. Dam tecknar sig som kaffegumma antingen för- eller eftermiddag och kan som motprestation spela utan att betala tävlingsavgift. Två damer kan dela ett pass och avgör själva vem som spelar fritt. Två damer kan bilda ett par som återkommer vid två tillfällen och då spelar den ena fritt vid ena tillfället och den andra vid det andra!
 4. Genom att kolla startlistan får kaffegummorna information om antalet startande.
 5. Om ingen kaffegumma finns till tävling meddelar tävlingsledarna detta vid samling veckan före. Det är då den tävlandes ansvar att själv ordna med fika.

Ninni

På Onsdag spelar vi SP54 och vår nya sponsor "Dughult" sponsrar och kommer att finnas med på kvällen. Hon har med sig plagg för visning och ev. försäljning. Vi i DK tycker att det är roligt att kunna presentera nya sponsorer och detta är en av många iår.

Glöm inta att ta med och fylla i ditt LHCP kort till spel och på prisutdelning.
Svinga, njut och ha kul!

Ann-Sofi


170501

Hej!

Nä, inget avslöjande här :-).

Hoppas ni haft en härlig Varlborgshelg i skön sol.

Bifogar inbjudan till årets utflykt den 24 Maj. Observera att anmälan innan 8/5 och den är bindande. Detta för att den klubb vi ska besöka vill veta och även vi när det gäller storlek på bussen.

Hoppas verkligen att många kan komma loss och komma med.

Särö Cup är matchspel på SP54 där man lottas mot sin motståndare. Spelar på sitt LHCP och är så kul!! Anmälan ligger uppe nu och hoppas verkligen att vi kan bli flera än förra årets 8 deltagare! Gå in på GIT och anmäl dig nu!

Det var många tappra seriespels damer som kämpade mot kyla, blåst och regn i Fredags!! Ni var fantastiska och en stor eloge till er alla??!!

En lite förtydling när det gäller LHCP och klassindelningen på S54. Ni som har högre LHCP än 25,4, som är övre gränsen i C-klassen, har två möjligheter:

 1. Deltar i D-/Motionsklassen som är utom tävlan, där lottar vi ut pris. För scorecort och ditt LHCP kort som vanligt.
 2. Deltar i C-klass, dvs är med och tävlar på 25 i spelhandicap. När Du anmäler dig ska du skriva in i rutan"vad är ditt LHCP" 25,4 då vet tävlingsledare att Du vill delta i C. Du för scorekort utifrån 25 slag i LHCP, skriver även C-klass på kortet. MEN, du måste även för din egen räkning skull räkna ut och föra in i ditt LHCP kort din poäng som du fick utfrån ditt "riktiga" LHCP. 

På Onsdag spelar vi 9 hål på SO70. På kvällen kommer Frida Emanuelsson och berättar för oss om sitt skol-projekt i Kenya, dit vi var med och skänkte pengar i fjol. Ta gärna med någon om Du vill och även ni som inte spelar hoppas jag kommer. Start ca 20.00.

Hoppas vi ses på Onsdag!!

Ann-Sofi

 

170423

Hej alla damer!

Stort tack till dig som var med och bidrog till att premiären i Onsdags var så trevlig, både på banan och på kvällen. Vilket väder vi fick :-)

Mycket av info om säsongens verksamhet finner Du på vår hemsida. Har Du frågor eller synpunkter ta kontakt med någon av oss i Damkommitten.

På Onsdag spelas säsongen först "riktiga" tävling. 18 hål på SP54 där Optikkällaren i Kungsbacka står som sponsor. Shotgunstart på fm, kl.9.30 eller löpande start från 14.30. 

För att tävla på SP54 måste Du ha ett aktivt LHCP kort. Du visar upp det vid startanmälan för att se att vi har noterat rätt LHCP på dig.

Efter ronden ska alla tävlande alltid fylla i sitt LHCP! Din markör signerar. Om Du erhåller pris på kvällen ska Du kunna visa upp ditt signerade kort.

Det finns LHCP kort hos tävlingsledaren, för dig som inte har något.

I anmälningsavgiften ingår Eclectic. Pärmen finns i starthuset, där Du fyller i namn, ditt LHCP. Det finns två pärmar, där ditt efternamns första bokstav är avgörande.

Varje gång Du spelar damgolf på SP54 har Du möjlighet att förbättra din score på varje hål. Observera att Du även ska fylla i ditt LHCP efter varje registrering, oavsett om Du höjt, ligger kvar eller sänkt dig.

Det var ganska många som anmälde sig till att bidra med fika på våra onsdagar. Tyvärr var jag inte så tydlig med hur vi i DK hade tänkt att det skulle fungera. Är man två stycken så fixar man fika på både för och eftermiddag. För detta slipper man att betala tävlingsavgift för den dagens tävling.

Inom kort kommer vi att lägga ut kaffe-schemat på hemsidan. Vill Du vara med och fixa någon onsdag, kontaktar Du mig eller Ingela M så för vi in dig på schemat.

Hoppas på att vi får ihop detta så alla spelande damer kan få sig en styrketår under spelets gång?.

Väderutsikten för Onsdag ser strålande ut??. Om Du inte anmält dig ännu, gör det senast i morgon Måndag kl.15.00.

Ses snart igen!

Hälsningar Ann-Sofi

 

170329

Hej alla Särö golfdamer!!

Äntligen så är det dags att dra igång årets verksamhet. Vi är många som njuter av att känna den goa känslan av att man har hela säsongen framför sig och med allt vad det innebär. 

Onsdag 19/4 startar vi som vanligt med en lottad 3-manna scramble på SP 54. Efter spel går vi upp till krogen och äter en vårbuffé. Anmälan gör Du på Golf.se, Min Golf. Bifogar en inbjudan där lite mer info går att läsa.

Många nya sponsorer i år och en del aktiviteter sker vid prisutdelningen efter några av våra tävlingar. Håll utkik på hemsida och i veckobrev.

När vi spelar OP62 och SO70 är det löpande starter på både fm och em. SP54 har shotgun 9.30 och 17.00. I början och slutet av säsongen har vi löpande start på eftermiddagen när vi har mörker att kämpa mot. Vår förhoppning är att få med fler arbetande kvinnor med denna senareläggning av start. Så snälla alla ni som kan spela på förmiddagen, gör det för att underlätta trycket och tiden på eftermiddagarna :-).

En annan sak vi alla måste hjälpas åt med för att slippa sena prisutdelningar och lång väntan, är speltempot. Den med lägst handicap i bollen har ansvar för att spelet flyter på. Där måste vi alla medverka.

Några tankar att ta med sig……gå in på: malindannehall.se

Vad är då skillnaden mellan snabbt spel och effektivt spel?
Det är inte själva spelet som ska gå snabbt. Vi ska inte slå snabbare eller skynda oss igenom vårt golfslag, från förberedelse till själva slaget. Att skynda på sitt spel får oftast motsatt effekt och ger tyvärr ofta ett tråkigt resultat. Att spela effektivt däremot innebär egentligen det grundläggande beteendet som man lär sig från början:Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen

 • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
 • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
 • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green, för att lämna plats till bakomvarande boll att spela in
 • Förbereda sig på väg mot bollen
 • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
 • Släppa igenom bakomvarande boll om man fastnat i ett hinder osv…

Allting handlar om planering och att tänka på hur man rör sig på banan. Om man tänker effektivt så har man gott om tid att fokusera på sitt golfslag. De gånger spelet tar längre tid än man önskar är när det finns personer i sällskapet som inte tänker och spelar effektiv golf. Det kan ju bero på andra omständigheter såklart, som skador, svårighet att förflytta sig och liknande.

Startavgiften är förändrad 60:-  som enklast swischas till Eva A tel:0708937275. Kontant fungerar men inga mynt tack!
Eclectic och Damligan ingår i tävlingsavgiften.

Greenfee för er som inte är medlem i den banan som tävlingen spelas på är 250:-. Detta betalas innan spel till receptionen.

Justerade tävlingsklasser på båda banorna. Spelformer är generellt: A/slagtävling, B/slaggolf, C&D/Poängbogey om inget annat anges.

Det är mycket info så här i starten, men det mesta ligger på hemsidan under damgolfen. Vi kommer även att ge er en del info på vårmötet.

Hoppas att vi ses den 19 april! Tills dess önskar jag dig en Glad och härlig Påsk!

Kram Ann-Sofi

 

170302

Hej alla Särö-damer!

Vårmånaden Mars har gjort entrè och nu närmar sig åter en säsong för oss som gillar att spela golf och umgås!

Tävlingsprogrammet är i stort sett färdiglagt, går att se hur det preliminärt ser ut på hemsidan. Hemsidan håller på att uppdateras, och där gör Ingela M och Marc ett fantastiskt jobb. Under säsongen tar Ingela gärna emot bilder, som kan förgylla vår hemsida med.

En del nyheter att ta till sig redan nu är:

 • att vi även inför en D/motions klass på SP54
 • nya klassindelningar, på samtliga banor
 • sena shotgunstarten på SP54 sker generellt 16.30
 • Exakt tävlingshandicap ETH, krävs för att erhålla pris när vi spelat SO70 och OP62

Glädjande nog har vi en del nya sponsorer, och vi har jobbat på att få fler "helsponsorer"(dvs att en och samma sponsor står för hela tävlingen).

Som ni vet så har vi ju alla ett ansvar att bidra till att hålla nere utgifter och hjälpa till att öka intäkter i vår klubb. Vi kan alla vara goda ambassadörer för att få med fler kvinnor att spela på onsdagarna. Vi vet att det var några stycken som kom till förra säsongen, och det var framför allt några som nappade på D/motionsklass inviten. Vi hoppas att det blir ännu fler "nya" eller ”nygamla" som hittar till oss, kanske med Din hjälp.

Klubben efterlyser mer ideella krafter, vi talade om t.ex. "hålvärdar" på mötet i måndags (Du kanske var där?). Har Du några tankar om hur Du/vi kan hjälpa till så kontakta styrelsen.

Vårmötet, med inledande lottad scramble äger rum onsdag 19/4. Anmälan kommer att ske på ”Min Golf” som vanligt. Efter spelet blir det mat, information och modevisning.

Alla Särös golfdamer får 10% rabatt hos Särö Fotvård året ut. Boka tid och uppge att du kommer från SGC hos Titti på tel. 031-937302.

Ord. pris:     450:-

Pensionär:    400:-

Jag vet inte hur ni jobbat med "svingen" i vinter men för min del kommer det att bli lite extra tufft. Den 25/1 så fick jag en knäprotes inopererad i mitt vänstra ben, så nu pågår uppbyggnads träning med siktet inställt på den 19/4.

Damkommittén har jobbat hårt för att vi alla ska få en bra säsong i år igen och utan våra fantastiska tävlingsledare så skulle inte detta vara möjligt, därför är de värda en extra klapp på axeln av oss alla.

Vårkram till er alla J // Ann-Sofi

 

170202

Hej alla fantastiska tävlingsledare!

2017 har rullat igång och snart är det åter dags för en damsäsong på Särö Golf Club.

Detta årets stora tema/utmaning är "speltempo". Vi kommer att lyfta detta ämne på alla nivåer bland damerna i år och där alla kan vara med och ”dra sitt strå till stacken” för att få till lite snabbare spel generellt.

Säsongen startar onsdag 19/4 och höstmötet är planerat den 4/10.

Ni som får detta mejl har i år anmält att ni kan på ett eller annat sätt vara med och bidra till att Onsdagstävlingarna fortgår. Utan Er blir det inte så mycket, Tack för att Ni ställer upp!

Om Du vet någon som inte är med i tävlingsledarlistan som vill vara med eller tvärtom, kontakta mig snarast så jag kan redigera den.

DK håller på med att sammanställa årets spelprogram, där vi har på gång en del nya spännande sponsorer utöver de ”gamla” kära. Nytt är också att vi sett över reglerna för att vara hel eller delsponsor, även klassindelningarna på båda våra banor är justerade.

Vi vill välkomna Dig till vår tävlingsledarträff på krogen Tisdag den 21/3. Mer info och exakt tid kommer. Svara senast onsdag 15/3 om Du kan komma till ragna.hedbom@gmail.com

Tankar eller synpunkter, kontakta mig gärna.

Vi hörs!
Kram Damkommittén genom Ann-Sofi

 

170113

Hej alla Särödamer och God fortsättning 2017!

Hoppas att ni har det bra och att jul och nyår har varit en trevlig samvaro för er alla.

Jag befinner mig för närvarande i Thailand, Hua Hin.  Denna vistelse har haft många ansikten i år. Det jag kommer att komma ihåg mest är att vädret varit ovanligt dåligt. Vi här i Hua Hin har klarat oss bra jämfört med många andra delar i Thailand, men översvämmade gator som blev till kanaler har även vi haft.

En del golf har det också blivit, det känns ju lyxigt att få gå här i kjol och piké när jag vet vilket snökaos som varit där hemma.
Imorgon packar vi ihop och åker till Bangkok för att där tillbringa sista natten. Åter hemma igen på Söndag.

Damkommittén jobbar vidare och redan nästa vecka har vi årets första möte.

Hälsningar Ann-Sofi

 

161201

Hej alla golfdamer!

Oj, va tiden rullar iväg och i morgon kliver vi in i julmånaden December. För mig så blir det besök på Liseberg med familjen och därefter årets första julbord.

För några veckor sedan så var vi ett gäng som körde ett spinningpass som jag ledde  i Askim, trevligt att träffas utanför golfbanan oxå.

För er som har Facebook så finns det en sida som heter golfdamer i Särö, som Ingela M har startat upp. Kontakta mig eller Ingela om ni vill vara med och dela/ta del av lite av varje som gäller oss damer.

Hemsidan är också bra att ta en titt på då och då. Även om det inte ramlar in mycket information nu, så lägger Ingela ut en del från oss i DK där.

Vi DK (damkommitten) har redan träffats två gånger och vi är i full gång med nästa säsongs planering. Spelfördelningen över SP54, SO70 och OP62 kommer i stort sett att vara samma som årets även nästa säsong. Vi har justerat handicapgränserna på båda våra banor. Max handicap på SP54 kommer att vara 25,2, vilket motsvarar 70% av 36. 

Några datum att redan nu känna till:

 • Tävlingsledarträff, prel 21/3
 • Vi startar upp säsongen vecka 16, den 19 April
 • prel datum för utflykt 24/5 
 • Ladies Invitation 9/8
 • Höstmötet 4/10

Jag kommer liksom förra året att uppdatera er med information och små hälsningar via mejl. Är det någon som vet någon som saknas i listan, så säg bara till. Denna lista kommer utifrån att ni har skrivit upp er på en lista antingen förra året eller i år.

Nu vill jag bara önska er en härlig december med mycket julmys och lite måsten. Det är ju en härlig tid om man bara kan koppla av lite grann.

Kram till er alla!
Ann-Sofi

 

161109

Hej Alla!

I måndags kväll var det Höstmöte på Särö Hus. Vi var en del som var där och tog del av styrelsens tankar och besked. Klubben tappar medlemmar och det är främst p.g.a. ålder och flytt som ligger till grund för detta.

Klubben kommer att ha en tuff utmaning inför 2017 men jag är säker på att vi kommer att klarar av detta. Damernas verksamhet, en av klubbens viktiga och stabila plattformar ska med go gemenskap och öppenhet fortsätta att bygga vidare på det och locka till oss nya damer oavsett ålder och hcp. Har Du några tankar och idéer kring detta så hör av dig till oss i Damkommittén.

Jag presenterade i förra brevet den nya kommittén samt andra personer med ansvarsområden inför 2017. Glömde dock bort att nämna Gun Olsen som har hand om våra regelfrågor, förlåt Gun.

På tisdag 15/11, kör jag ett spinningpass kl. 10.00 i Askim. Lokalen är hyrd för oss damer i SGC och vi delar på kostnaden (ca 40:-/pers). Många har sagt att de ska komma, men jag har i dagsläget bara antecknat följande personer;

Anki L, Christina J, Christina C, Inger B, Ragna H, Marianne B, Ann E.

Klart att ni ska hänga på, kul att svettas ihop och att umgås utan klubbor  :-).  Anmäl er senast på söndag. För att vi ska kunna köra spinningen behöver vi vara minst 10 pers. Har Du aldrig provat på, så ta chansen. Ett härligt konditionspass på cykel, där du själv avgör hur jobbigt det ska vara.

Hälsningar Ann-Sofi161028

Hej alla Särödamer!!

Trots att "vår" säsong är över finns det fortfarande möjlighet att spela golf i hyfsat väder.

Jag, Ann E och Bodil var i måndags och spelade "Sendraget" på Gräppås, riktigt trevligt! På måndag är det deras sista tävling, kan rekommenderas.

Även på onsdagar så är vi en del som spelar kl.10.00. Kommande onsdag spelar vi på SP54, kom med om Du har möjlighet.

Förra veckan hade vi en träff för säsongens tävlingsledare, där vi utvärderade och åt en bit mat. Många bra synpunkter kom upp. Det är viktigt att vi tillsammans gör detta uppdrag så bra som möjligt utan att det ska kännas för betungande, därför är alla synpunkter viktiga. Utan våra tävlingsledare - ingen Onsdagsverksamhet!
Har Du ännu inte anmält ditt intresse för att vara tävlingsledare, ny eller gammal, så gör det till mig.

Årets enkät som 31 damer har svarat på ger en del bra information till oss i DK. Främsta anledningen till att vi deltar på onsdagarna är den sociala samvaron, men nästan lika många bockade i att de gillar att tävla. Vår utmaning inför nästa säsong blir att knyta ihop detta på ett bra och tilltalande sätt så vi når ännu fler tävlingssugna, samtidigt som vi ska värna om vår gemenskap och samvaro.
(Enkäten bifogades i mejlet som gick ut den 28 okt).

Nya damkommittén har träffats och haft vår första sammankomst. Vi är sex personer och min känsla är bra med detta gäng. Vi i damkommittén är:

Ann-Sofi Johansson: Ordförande
Christina Carlqvist: Sekreterare
Marianne Carlberg: Sponsoransvarig
Mariann Capocci: Tävlingsansvarig
Anki Lindberg: Tävlingsansvarig
Ragna Hedblom: Eventansvarig, kontakt med krogen
Utanför kommitten har vi två viktiga personer till:
Eva Carlfalk Aurell: Ekonomi
Ingela Malmberg: Hemsidan

Vad det gäller Seriespel nästa säsong, så står D70 för närvarande utan någon ansvarig ledare. Finns det ingen som kan ta över efter Selvy E så kanske denna kategori ska läggas ner. Kontakta gärna Selvy för att få lite mer info om vad det innebär.
 
Förra året så hyrde vi Spinninglokalen i "friskis & svettis" lokaler i Hovås en förmiddag. Detta gör vi om i år igen, den 15/11 kl.10.00 är Du välkommen att delta i ett 45 min långt spinningpass som jag leder, detta till självkostnadspris (ca 25:-). Du behöver alltså inte vara medlem, utan alla damer som vill kan delta och testa detta.
Antalet cyklar är begränsat till 29, så först till kvarn med anmälan till mig får plats.
Hoppas att Du hänger på, har du aldrig provat så passa på att få en ny erfarenhet.
 
Önskar er alla en härlig helg!
Vi hörs snart igen!
Ann-Sofi

P.S. passar på och slår ett slag för våra jackbytardagar på Kajs som pågår till 21/11. Detta innebär att du lämnar en hel och ren jacka till oss i butiken, som vi skänker vidare till stadsmissionen, så får Du 500:- rabatt vid köp av en ny. Passa på att gör en värmande gärning:-))D.S