Allmänna Tävlingsbestämmelser DAMGOLFEN 2017

Allmänna bestämmelser

• Klubbens Damer spelar sina tävlingar på onsdagar.Både för och eftermiddagar.
  • Anmälan sker på www.golf.se, Min golf, senast kl.15.00, måndagen i tävlingsveckan. Om man önskar ändra sin anmälan därefter måste tävlingsledningen kontaktas.
  • På kvällen träffas vi för gemensam samvaro och prisutdelning i restaurangen.
  • Tävlingsavgiften är 60 kr + 250 kr tävlingsgreenfee för icke-medlem på aktuell bana. Greenfeecheck får användas, men inte gästcheck eller golfhäfte.
  • Utebliven spelare är skyldig att betala tävlingsavgiften. Detta skall göras före start på nästa tävling.
  • Vid sen ankomst tillämpas Regel 6-3
  • Lokalhandicap för SP54 skall alltid registreras i LHCP-kortet. Detta skall kunna uppvisas för tävlingsledningen om man placerat sig på prisplats.
  • För att få pris, även om man inte kan närvara vid prisutdelningen, måste den tävlande ha noterat förhinder tydligt på scorekortet. (Detta gäller inte första pris eller scratchpris).
  • Vid spel på OP62 och SO70 måste pristagare ha ETH för att erhålla pris.
  • Tävlingarna sker växelvis mellan SO70, OP62 och SP54, enl. Tävlingskalendern.
  • Den i bollen med lägst hcp ansvarar för att alla i bollen håller ett bra speltempo.
  • Det är tillåtet för alla att använda golfbil på OP70, om banans skick medger det.
  • Vi har en D-klass/Motionsklass som är utom tävlan för er alla nya och för er som högre handicap.  Här lottas priserna ut bland deltagarna.
  • På SO70 ingår även Damligan över en klass, men med ett speciellt poängsystem blir den handicapanpassad. Alla har därför lika stor chans att samla poäng. Resultatet antecknas i en särskild pärm och skall signeras av markören.
  • På SP54 ingår även Eclectic. Antalet slag/hål antecknas i särskild pärm. Förbättrat resultat i en senare tävling medför ny notering på hålet. Markören skall signera.
  • Puttingtävling sker på puttinggreenen vid den bana där tävlingen spelas, dock ingår ej putting vid spel på OP62. Resultatet antecknas i särskild pärm och skall signeras av medspelare. De 10 bästa ronderna blir säsongens resultat.