Förbundstävlingar

Här kan du läsa om tävlingar som Göteborg Golfförbund och Svenska Golfförbundet tar ansvar för. Allt från lagtävlingar till individuella tävlingar. Ni kan klicka på länkarna för att komma till respektive tävling

Skandia Tour

Vad är Skandia Tour?
Skandia tour är SGFs ungdomstour.  Med upp till 30 st tävlingar per tävlingsomgång är det ett trappstegssystem för dig som golfspelande junior.
Trappan består av tre steg från Skandia Tour First, Skandia Tour Future och Skandia Tour Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan omgångarna. Allt från 18 hål slagspel scratch på distriktsnivå till fyra dagars matchspel på elitnivå. För att spela på Skandia Tour Elite och Future måste du vara mellan 13 och 21 år. Under 2017 tillåter vi spelare yngre än 13 år att prova på spel på First. Du får högst vara 21 år för att delta på touren.

Läs mer om Skandia Tour

Skandia Tour tävlingsprogram

Göteborg Junior Tour

Göteborg Junior Tour är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben. Den är öppen för både pojkar och flickor upp till 12 år och riktar sig till dem som har lite tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras på klubbar i Göteborgs golfdistrikt. Anmälan via golf.se.

Klicka här för mer information

Aranäs Junior Open

Aranäs Junior Open är fd. Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour är en lagtävling som spelas vid sex tillfällen per säsong för tjejer och killar med handicap 7 till 36. Touren delas mellan sex golfklubbar i Kungsbacka och är en möjlighet för ungdomarna att träffa golfare från andra klubbar. Tanken är att främja samarbetet och glädjen inom sporten. Inför varje omgång tar juniorkommittén och tränarna ut laget, som baseras på resultat från måndagsgolfen.

Datum & spelplats

27 maj Sjögärde GK
4 juni Gräppås GK
20 augusti Kungsbacka GK
2 september Särö GC
24 september Vallda GK

Göteborgs Golf Cup

GBG Golf Cup spelas varje år under 1 vecka. Lag anmäler sig från hela Världen och delas in i ligor, precis som Gothia Cup. Därefter spelas matchspel mot samtliga lag i ens liga. Särös lag består av 8 spelare med hcp 36 eller bättre. Uttagning görs via resultat på måndagsgolfen.

Göteborg Golf Cup hemsida

Galvin Green PGA Junior ProAm

Galvin Green PGA Junior ProAm spelas som en lagtävling mellan landets alla klubbar med en PGA Pro och tre juniorer i laget. Av juniorerna skall minst en vara tjej. Tävlingen spelas i tre steg:

- Klubbkval på hemmaklubben

- Distriktsfinal i PGAs 6 distrikt

- Sverigefinal

Klubbkvalet spelas som en slagtävling över 18 hål. Tre juniorer kvalificerar sig till Distriktsfinal enligt följande:

- Bästa tjej netto

- Bästa kille netto

- Bästa brutto

Om en spelare infriar två kriterier, dvs vinner både brutto och netto, går spelaren vidare på sitt nettoresultat. Det innebär att även nästa bästa brutto kvalificerar sig. Vid lika resultat avgör hcp-metoden netto och matematiska metoden brutto. De två bäst placerade lagen i Sverigefinalen vinner en vistelse med träning, spel och övernattning på PGA of Sweden National för Pro och sju juniorer.