AKTUELLT & NYHETER

Januari 2021:

GGF har meddelat att tills vidare är alla klubbtävlingar förbjudna pga av Coronapandemin.

Plats för sådant som gäller mer än enstaka tävling, vers. 2021-1-17

Snart kommer ny info för 2021

Bengt Lindblad

Ordf. i Veterankommittén, SGC

För ALLA

Vi lever i en föränderlig värld så ta för vana att kolla på vår hemsida, KOMMITTEÉR / VETERANGOLFEN / NYHETER & AKTUELLT. Där når vi er alla snabbast.

NYA RUTINER (från 2020)

1.    Senaste anmälningstid för våra tisdagstävlingar är Söndag kl 1500.

2.    Betalning av tävlingsavgiften (50 SEK) sker via Swish i samband med anmälan. En av de två tävlingsledarna har angivet mobilnummer. Det är BARA till det numret ni kan Swisha tävlingsavgiften. Obs att numret gäller bara den aktuella tävlingen.

3.    För att minimera misstag är det vår målsättning att använda datorproducerade etiketter till scorekort och GIT-producerade startlistor vid spel på bägge banorna.

4.    Vid spel på SP54 vill vi veta LHCP därför finns då en obligatorisk fråga.

5.    Det är fortsatt viktigt att Tävlingsledningen vet vilka som åker i golfbil (reservation via Receptionen). Berätta för Tävlingsledningen vid anmälan: ”XX åker golfbil med NN”. NYTT: Vi vill inte ha en obligatorisk fråga om golfbil eftersom det gäller så få.

6.    Alla våra tävlingar är Öppna - även i år.

________________

2020-06-10 (uppdaterat)

Laga nedslagsmärken

SGF har gått ut med en påminnelse om hur man lagar nedslagsmärken eftersom många spelare använder en felaktig teknik.

Klicka gärna på länken du också så gör du rätt framöver.

Om golfbilar på SO70.

En fråga om golfbil ställs i samband med anmälan till SO70. Svara om du avser att använda golfbil (Ja/Nej) och om det är aktuellt att dela bil och i så fall med vem.

För att snabba på start och avslut av spelet vid kanonstart är det lämpligt att de som använder golfbil vid tävlingen startar på de hål som ligger längst bort (hål 4 resp. 6). Reservation av klubbens golfbilar sker genom kontakt med Receptionen.

Tävlingsavgiften är oförändrad (50 kr); sedan 2011.

För TÄVLINGSLEDARE

1. Tävlingskommittén reviderar 'Manual för tävlingsledare 2020'. Den kommer att finns att ladda ner på deras hemsida. Klicka på 'TÄVLING' och hitta där bra tips också för Veteranernas tävlingar.

2. GIT och WHS

SGF har meddelat att fr.o.m. 2020 kommer ditt nya WHS att automatiskt beräknas först efter 2400 speldagen. Underlaget inkluderar scoreresultat i GIT för dagens tävling/tävlingar.

Handledning för HP-datorn, vår tävlingsdator, finns i starthuset SO70.

I varje tävlingsledarpar kommer minst en person att ha kunskap om hur man i GIT registrerar scoreresultat direkt efter att scorekortet lämnats in. Utbildning har skett under juni 2020. Fördjupad utbildning i GIT, tex hur man ordnar deltagarna i lämpliga bollar kommer att ske fortlöpande under våren.

3. Fr.om 1 januari 2019 gäller nya 'Regler för bollspsel'. Det rekommenderas att Tävlingsledare uppdaterar sig om nyheterna. Reglerna kan laddas ner via GGF hemsida och finns i mer praktisk form som häfte. Säljs i Receptionen.

Spel och tävlingshandboken kan laddas ner från GGFs hemsida, länk nedan