Nybörjarkurs - Grönt kort

Medlemskap & Utbildning

För dig som är nybörjare inom golfen erbjuder vi ett mycket förmånligt paket med medlemskap, obegränsat spel på banan samt nybörjarutbildning (”grönt kort”) under år 1.

Kostnad för vårt nybörjarmedlemskap är 3975 kr. För junior 15-21 år är kostnaden 3000 kr.

OBS! Det går att använda friskvårdsbidrag för spelavgiften (3525 kr senior / 2350 kr junior)

Enbart Gröna-Kortet-Kurs utan medlemskap kostar 2000 kr.

Juniorer som är 14 år eller yngre får sin utbildning via vår juniorverksamhet.

Vi vill ge dig som är ny golfare bästa tänkbara förutsättningar att komma igång med golfen och känna dig välkommen som ny medlem i Särö GC.

Nybörjarkursen startar med en 2-dagars introduktion. Denna genomförs över en helg eller två vardagar under semesterperioden, ca 14 kurstimmar. Under dessa två dagar får du träna tillsammans med vår tränare Peter Brattberg. Fokus ligger främst på att ge dig en riktigt bra grund i de olika slag du behöver behärska för att ta dig runt en golfbana.

Utöver detta går vi igenom allt du som ny golfare behöver känna till för att kunna komma igång med golfspelet på Särö GC, vi spelar redan under introduktionen några hål på banan.

Efter dessa introduktionsdagar är du "spelklar" och kan börja kombinera träning med spel på banan.

Under resten av säsongen anordnar vi ett antal uppföljningsträffar, både praktiska och teoretiska. Vi ordnar också ett antal spelträffar på banan, allt för att stötta dig i din fortsatta utveckling som golfare. Nybörjarmedlemskapet där fritt spel ingår ger dig verkligen en bra möjlighet att komma igång med spelet under första året efter din utbildning.

Lunch och kaffe ingår vid introduktionsdgar. Kaffe ingår vid alla uppföljningstillfällen. Kursmaterial samt träningsbollar på rangen är också inkluderat i medlemskapet. Låneklubbor finns för den som behöver under introduktionsdagarna.

Anmälan görs via anmälningsformuläret längst ned på sidan. Ange om du vill ha nybörjarmedlemskap eller enbart kurs utan medlemskap. Ange även vilken kurs du vill delta på, se kursdatum i tabellen till höger på sidan.

När vi mottagit din anmälan bekräftar vi via mail. I god tid innan kursstart får du även ett mail med all information du behöver inför kursen.

* I den mån inget av våra ordinarie kursdatum fungerar för dig så kan vi lösa individuella upplägg eller upplägg för en mindre grupp. Kontakta oss för mer info.

** Nybörjarmedlemskap med start höst (kurs 4 och 5) gäller 2019 + 2020.

Ansvarig för nybörjarkurserna och vårt utbildningspaket för nya golfare är är vår utbildningsgrupp, kontaktperson är vår tränare och klubbchef Peter Brattberg.

Tveka inte att höra av dig till Peter om du har frågor!
Mail: sarogolfklubb@gmail.com
Telefon: 0730-434994.

Här kan du se Svenska Golfförbundets info kring Grönt-Kort och nybörjarutbildning