Våra tränare

Här kan du läsa lite om våra tränare på Särö GC - James Nelson vår Head Pro samt Carl Johansson vår idrottsansvarige.

James Nelson

PGA Club Professional & Klubbchef

Hej!
James heter jag och är Head Pro och Klubbchef på Särö Golf Club.

Struktur, enkelhet och glädje för spelet är mina ledord som instruktör.

Jag är en 44-årig engelsman som började spela golf på Hindhead Golf Club i Surrey, England. Det är en British Open kvalificeringsbana och jag har spelat på många banor i södra England som juniorkapten för klubben samt i Scotland och utomlands. Jag utbildade mig till PGA Club Professional fram till 2014. Jag har hcp 2 och tävlar främst tillsammans med PGA kollegor inom distriktens verksamhet.

För 9 år sedan utbildade jag mig också till Personlig tränare samt Kostrådgivare eftersom jag tycker att fysträning är en otroligt viktig del inom golfträning. De sista åren har jag varit en av få i Sverige som har haft möjlighet att använda mig av 4D motion sensorer för att kunna förstå kroppens rörelse i förhållande till golfsvingen. Jag har också vidareutbildat mig i 3D MAPS från Grays Institute. Detta är en Movement Analysis and Performance system och utbildat mig med Norges golflandslags fyscoach.

Jag har sprungit Amsterdam marathon och Göteborgsvarvet flera gånger och när jag inte få spela golf vill jag helst cykla eller åka skidor. Jag spelar i ett fotbollslag en gång i veckan och så tränar jag eftersom jag är också en deltidsbrandman på södra skärgården där jag bor.

Innan Särö jobbade jag på Lerjedalens GK i 6 års tid som Head Pro och hade ansvar för företag och marknad. Innan det arbetat jag på Ale GK, Chalmers GK, Öijared GK och Forsgården GK där jag har haft möjlighet att jobba med många erfarna golftränare.
Jag bor tillsammans med min underbara sambo Zara och mina två döttrar Lilly, 11, och Irma, 8, på Styrsö

Carl Johansson

Idrottsansvarig

Hej allesammans!

Jag heter Carl Johansson (kalla mig gärna för Kalle!) och kommer under 2021 vara verksam som idrottsansvarig på Särö GC.

I denna roll kommer jag agera tränare för de flesta av våra diverse träningsgrupper för juniorer på klubben. Jag kommer även finnas med i klubbens utbildningsverksamhet för nybörjare och ge en del privatlektioner. Under hösten 2020 genomgick jag första steget i PGAs tränarutbildning TAU.

Jag är 24 år gammal och studerar parallelt med jobbet på Särö till ingenjör på Chalmers universitet. Jag har spelat golf hela livet och gjorde en lång juniorresa där jag började i en grupp som motsvarar golfkul för att senare göra en elitsatsning och gå på golfgymnasium. På somrarna var jag ofta ledare för läger och dylikt för de yngre grupperna och har alltid brunnit för juniorverksamheten som helhet. Under 2019 jobbade jag som juniortränare på Hulta GK och fick sedan erbjudandet att inför 2020 jobba på Särö vilket varit väldigt roligt och givande.

Snabbfakta:

Bor: Göteborg
Intressen: Egen golfträning, filmer och böcker
Favoritmat: Tacos
Favoritklubba: Putter