Våra tränare

Här kan du läsa lite om våra tränare på Särö GC - Peter Brattberg vår Head Pro samt Carl Johansson vår idrottsansvarige.

Peter Brattberg

PGA Club Professional & Klubbchef

Mitt namn är Peter Brattberg och jag är fr.o.m 2019 verksam som tränare och klubbchef på Särö GC.

Jag är nu inne på mitt 14.e år som golftränare. Golfen har länge varit min stora passion, jag brinner för spelet och att ständigt utvecklas både som tränare och spelare.

Jag har en bakgrund som proffs under några år på svenska touren. 2008 avslutade jag både min tränarutbildning och min egen satsning som spelare och gick över till tränaryrket på heltid. Under min tid i tränaryrket har jag haft förmånen att personligen träffa och utbilda mig hos flera av världens bästa tränare ex Mac O Grady, Scott Cowx, Andy Plummer & Mike Bennet för att nämna några.

Som tränare jobbar jag ständigt med min pedagogik och jag vill att du som elev skall känna dig trygg, bekväm och att jag ger dig det lilla extra. Att få bidra till att hjälpa olika människor spela bättre golf så att de kan njuta mer av spelet, oavsett nuvarande nivå, är något jag verkligen värdesätter högt. Jag har stor erfarenhet av att jobba med alla typer av spelare från nybörjare till amatörer på högsta elitnivå och proffs.

En av mina styrkor som tränare är att jag har en stor verktygslåda när det kommer till tekniken, detta gör att jag kan anpassa träning/instruktion till olika typer av spelare och finna lösningar som passar just för dig. Jag lägger stor vikt vid att utbilda golfare kring hur de skall lägga upp, planera och bedriva sin egen träning utöver lektioner/gruppass för att de skall kunna utvecklas på bästa sätt.

För att boka lektioner ringer eller mailar ni direkt till mig.

Utbildningar & Meriter

- Föreläsare på svenska tränarutbildningen - Tema Svingtenik
- Föreläsare kring svingteknik för tränare i PGA Distrikt Väst
- Coachat/ar flertal spelare på proffs- och hög amatör/collegenivå
- Drivit forskningsprojekt kring golf och maskininlärning på Borås Högskola
- Svenska Tränarutbildningen (TU) 2005-2008
- Scott Cowx Certifierad instruktör
- Deltagit på flera Mac O Grady MORAD Golfsskolor
- PGA Advanced Short Game instruktör Level 1 & 2
- Deltagit på flera Stack & Tilt utbilningar med M.Bennet och A.Plummer
- TPI Level 1 Certifierad
- Trackman utbildning steg 1

Urval spelarmeriter:
- 1.a PGA 4-Ball Championship 2018
- 2.a PGA Club Pro Championship 2013 -> Representerade Sverige i Lag-EM för instruktörer
- 1.a SGT Future Series -> Silverpokalen Laholm 2008
- 3 säsonger som proffs med fulla spelrättigheter på SGT (Swedish Golf Tour)
- Seger på SGT Future Series -> Silverpokalen Laholm

Personligt

Började som tränare: 2006 på Hulta Golfklubb
Bor: Göteborg
Familj: Sambo Jenny, 2 söner -> Liam 4, Leo 1
Intressen: Eget golfspel, Fysträning, Familjetid, Tv-serier
Äter helst: Pizza
Golfklubbor: Pingklubbor och en Titleistdriver från tidigt 2000-tal
Favoritbana i Sverige: Halmstad Norra
Bästa golfresmål hitills: Sydafrika

Carl Johansson

Idrottsansvarig

Hej allesammans!

Jag heter Carl Johansson (kalla mig gärna för Kalle!) och kommer under 2020 vara verksam som idrottsansvarig på Särö GC.

I denna roll kommer jag agera tränare för de flesta av våra diverse träningsgrupper för juniorer på klubben, samt lära under vår klubbchef och tränare Peter Brattberg för att troligtvis ta mig an andra delar av verksamheten med tiden. Jag kommer att vara huvudansvarig för golfkul, träningsgrupperna och utvecklingsgrupp level 1, samtidigt som jag och Peter kommer genomföra träningarna för utvecklingsgrupp level 2 och juniorelit tillsammans.

Kort om mig:

Jag är 23 år gammal och har efter tre gångna år just nu paus från mina studier till ingenjör på universitet. Jag har spelat golf hela livet och gjorde en lång juniorresa där jag började i en grupp som motsvarar golfkul för att senare göra en elitsatsning och gå på golfgymnasium. På somrarna var jag ofta ledare för läger och dylikt för de yngre grupperna och har alltid brunnit för juniorverksamheten som helhet. Under 2019 jobbade jag som juniortränare på Hulta GK och fick sedan erbjudandet att inför 2020 jobba med Peter här på Särö – som för övrigt också har varit min tränare sedan jag började med golf – vilket jag gladeligen tackade ja till. Jag ser väldigt fram emot detta år, det ska bli roligt att lära känna alla juniorer och ta del av er resa!

Snabbfakta:

Bor: Göteborg
Intressen: Egen golfträning, filmer och böcker
Favoritmat: Tacos
Favoritklubba: Putter